2014. május 27., kedd

Kamera és anya nélkül - Csak semmi feszkó!

Rita mai bejegyzésének utolsó mondatához csak annyit fűznék, hogy aki szeretne vele személyesen is találkozni, annak érdemes eljönnie június 21-én a III. Nagyhalászi GólyafesztiválraPersze lesz ott még számtalan más érdekesség, amiről hamarosan olvashattok! ;-)

S máris olvashatjátok Rita keddi naplójának sorait.

2014. 05.27.

Reggel a gólyákhoz érve láttam, hogy a 3 kicsi gólya elnyúlva pihenget. Arra gondoltam, hogy ha esznek, isznak, lekapcsolom az infralámpát. Ahogy beléptem, kerekedett olyan lárma és hisztéria, hogy azt sem tudtam kihez siessek elsőként. A Halászbagázs azért már ismeri a dörgést és először nekik markoltam egy nagy adagot a csirke húsból. Amíg ők egymás között lemeccselik a reggeli adagot, addig én tudom figyelni a kicsiket, hogy ki mennyit eszik. Lámpát kiiktatom, majd jövök…

A délelőtti etetésnél nem volt különösebb gond abból, hogy az idő egy kicsivel hűvösebb. Szokniuk kell, mert zokon fog esni, ha mehetnek a „dolgukra”. Minden madár evett jól.

Ebéd után nagy nyugalomban pihentek, aludtak a „plüssök”. Kárász volt az étlapon nagy örömükre. Jól belaktak. Az infrát visszakapcsoltam a picurkákra, hogy melegedjenek egy kicsit a következő etetésig. Nagyon jó étvágya van a 3 kis gólyának. Észrevettem, hogy még nagy a versenyszellem az etetéskor, mert villámgyorsan felkapják a falatokat. Pedig most már nincs mitől félniük. Külön-külön vannak, és senki sem eszi ki a csőrükből a gólyacsemegét. :-) Majd rájönnek a kicsikék...

Mérlegelés uzsonna előtt. Bízom benne, hogy a három kispados szedett magára egy kicsit egy nap alatt. Bizony ám!  :-D Nem is keveset! Örülök nagyon... holnap megpróbálom őket összerakni egy helyre, nekik is rakok egy fészket úgy döntöttem.

Este Kiss Józsi tett látogatást náluk vacsoraidőben. Csibéket hagytam ott neki, és az általa küldött SMS-ből kiderült, hogy minden a lehető legnagyobb rendben van.

Csak a gólyák, és mi. Ja! És ma kivételesen semmi feszkó!
Fesztiválozni bőven ráérünk június 21-én. :-)

23 megjegyzés:

Bobojsza írta...

Köszönöm az élmény beszámolót. Azért kellenek nyugisabb napok is :)
Éva

Éva írta...

Végre egy "horrormentes" nap!
üdv: Éva

Unknown írta...

Kell egy "pihenős" nap is, így fejlődnek igazán. Így is élmény olvasni a bejegyzéseidet.
Üdv. Jutka mama

Unknown írta...

A kisfiammal idén először követjük nyomon a Nagyhalászi gólyák életét.Örültünk a kicsiknek, fájt a szivünk a tojóért, izgultunk a kicsikért. Nagyon köszönjük a napi beszámolókat Ritának, megnyugtat hogy jó kezekben vannak a kicsik. Különösen jó, hogy élvezetesek a beszámolók, és képek is vannak.
Örülök hogy ilyen jó és állatszerető emberek vannak, akik szívvel lélekkel teszik a dolgukat. Le a kalappal előttük.
Drukkolunk gólyagyerekeknek és várjuk a következő beszámolót, képeket.
Üdv Zsuzsa és Zolika

B.Beáta írta...

Számomra is szívmelengető ez a tőrödés, ebben a rohanó világban! Nagy köszönet és elismerés a gondoskodásért! :)

Névtelen írta...

Annyira, de annyira élvezem olvasni a "plüssök" történetét. Köszönet és hála, hogy nemcsak velük foglalkoztok, hanem az éhes olvasótábornak is van min csemegéznie. :)
Gabica

Névtelen írta...

Sziasztok!
Köszönöm,hogy tájékoztattok Halász létéről,nekem azóta sem sikerült látnom,de így is örülök.Mit gondoltok?A fészekben a csetepaté nem a tojóért folyt?A fészket azóta már ezerszer elfoglalhatták volna a támadók.Éva,aztán Te sem vagy ám híján a humornak!Rita munkáját én is nagyra értékelem,még ha eddig úgy tűnt is,hogy csak az apa sorsa érdekel.Zs

Névtelen írta...

Köszönöm a beszámolót. Csodaszépen fejlődnek a gólyababák.
Köszönet érte mindenkinek, aki részt vesz benne.
Aranyos, hogy megnevezed őket.
A fotóknak különösen örültem.
El tudom képzelni azt a sivítást, kelepelést, nyakacska hátravetést, amit művelnek nektek a kicsi gólyák.
Üdvüzlettel
Valcsi

Névtelen írta...

Halászt már legalább 2 napja egyáltalán nem látom a fészekben sem nappal, sem pedig éjszaka. Mi lehet ennek az oka?
Köszönöm a válasz(oka)t.
Ferenc

Unknown írta...

Már ketten is írták, hogy néha-néha rászáll a fészekre, de nekem az a gyanúm, hogy az a gólya nem Halász volt, nem jellemző rá, hogy ennyi ideig nem mutatja meg magát. Én szombat éjszaka láttam utoljára, pedig kb 18 órát töltök a gép előtt és elég sűrűn ránézek a fészekre.
Aggódom, ahogy a többiek is. (Lehet hülyeséget kérdezek, de nem lehet, hogy visszaindult ezután a számára sikertelen év után?)

Névtelen írta...

Sziasztok! Nem tudom látni fogjátok-e... Én most ebben a pillanatban- látom Halászt a fészekben... :-)

Névtelen írta...

Nem biztos, hogy Halászt láttam, de most látok gólyát a webcamerán...

Unknown írta...

Van egy gólya a fészken, csak sajnos ilyen messziről nem ismerem fel benne Halászt, valahogy kisebbnek tűnik. Remélem tévedek és Halász az. :D

Névtelen írta...

Én nem annyira követtem még eddig- azért nem tudom megmondani, hogy tényleg Halász-e... Ismerősömön keresztül kezdtem most figyelni sajnos a szomorú esemény kapcsán, de örülök hogy most olvashatom... :-)

Unknown írta...

Közben néztem videót Halászról, lehet mégis ő az. Csak valahogy visszafogottan viselkedik, az zavart meg. Eddig ahányszor fészekre szállt mindig rendezgetett, most meg csak álldogált. Igaz, amikor leült, elkezdte maga köré húzni a gallyakat, szénát, de olyan tartózkodó.

Névtelen írta...

Nekem olyan érzésem van, hogy nem Halász az a gólya, amelyik jelenleg a fészekben van.

Névtelen írta...

Sajnos nekem nincs viszonyítási alapom, de mostantól azért jobban figyelemmel kísérem a naplót és a kamerát is amint az időm engedi ...

Kamellor Adrienne írta...

Csak Halász lehet.....szerintem.
Másik gólyának mi értelme lenne üldögélni egy neki érdektelen fészekben?
Halász visszajár emlékezni. Azért ez a fészek az övé!
Adri


Unknown írta...

Sajnos idén sok magányos ill. fészek nélküli gólya van. Arra is gondoltam, hogy a kislány jött vissza, akit két nap után Halász elhajtott. Nem tudom, majd talán Karcsi felismeri, ő jobban látja azon a nagy képernyőn.

Névtelen írta...

Még egy dolog ma estére, hogy én Ági vagyok- csak úgy a gyors információ küldése miatt, hogy én most látok gólyát- lemaradt az hogy írjak nevet, de közben valahol maradjak is névtelen... Szép estét nektek és köszönöm a sok-sok értékes tájékoztatást!! ...

Éva írta...

Örömmel jelentem, Halász ismét a fészkében éjszakázik!
Üdv: Éva

Névtelen írta...

Kár, hogy nem előbb jöttem olvasni..

Halász 20:32-kor érkezett meg!
Semmi különös nem volt a viselkedésében..., azóta a fészekben van.

yokas

Unknown írta...

Most jött vissza a hajnali portyáról, igen, ő valóban Halász!!!