2014. május 31., szombat

Kamera és anya nélkül - Láttatok már bagólyát? :-)

Általában bagoly vagyok, s gyakran éjfél után támadnak a legjobb gondolataim. Vajon mikor vett erőt rajtam a fáradtság és mikor dőltem ki éjfél előtt? Persze, hogy akkor, amikor Rita a tegnapi bagólyás történetet küldte 23 óra után.

A tegnapi naplóbejegyzést így 10 órával később olvashatjátok. Remélem, azért ennyi csúszás még belefér! Az olvasók többsége úgyis nappali életmódot él, s nem éjszakai baglyok. ;-) 

2014.05.30.

Nahát! Ha valaki azt mondja nekem, hogy egy nap is unalmas az állatparki-, kameramentes gólya szappanoperánkban, akkor,… olvassa el a mai napunkat.

Nézzétek el nekem, hogy a mai naplóban nem a gólyák a főszereplők. Természetesen jelen voltak a történetnél, de ők ma csak statisztáltak. Egyébként mindegyik jól van, velük ma semmi különös nem történt. Rendes kis gólyáink vannak...

Tegnapi naplóbejegyzésem után hívtak az állatpark portájáról, hogy telefonált valaki, hoznak be baglyot. Értesítem az ügyeletest, akivel lefixáljuk, hogy a gólyás épületbe helyezze el… ennyit a tegnapról.

A reggel szinte ugyanúgy indult, mint az eddigiek. Elindulok a gilicékhez, üdvkelepelés, itatás, etetés. A gólyaszoba sarkában látom, hogy egy doboz van. A bagolynak elkészítve, alommal bélelve. Belenézek, de üres. Arra gondoltam, hogy mégsem ide lett téve. Idáig ez rendben is van, de olyan érzésem van, mintha figyelnének… de honnan és ki? Nézegetem a jóllakott 3 kis gólyát, a halászi négyest és indulok kifelé. A falon egy felhelyezett polc van, amin a mérleget, az üzenő füzetet és az ásványi kiegészítőt tartjuk. A sarkában mocorog valami. Közelebb megyek és három összebújt, riadt kuvik néz rám. Pattogtatják a csőrüket, „puffancskodnak”, vicces az egész helyzet, ahogy meg akarnak félemlíteni. Hagyom is őket ebben a tudatban (fő, hogy az önbizalmuk, erős legyen :-)),  de bepakolom őket egy odúba, amit a polcon hagyok.

Elindultam a takarmány konyhára, halat válogatni a madaraknak.
Találkozok a kolléganőmmel, mesélem neki, hogy a 3 kis kuvikot a polcon találtam.
Felvont szemöldökkel kérdezi:
- Kijöttek a dobozból? A többi hol van?
- Milyen többi, mennyien jöttek? - kérdezem tőle.
- Heten.
- Ott nincsenek.
- De vannak.
- Na akkor visszamegyek megkeresni őket. - mondom neki, de előtte még faggatom.
- De minek? Betegek? Árvák? Sérültek?
- Nem. Tetőszerkezet javítás közben találták őket.

Visszafordulok, a gólyaszoba felé, csörög a telefonom, elhívnak máshová. Majd utána keresgélek.
A következő etetésnél a 7 kis gólya majd éhen halva - persze szokás szerint - kelepelt, és igen csak jól lakott hallal. Szépen elpihentek. Én pedig kuvikkeresésbe kezdtem. Annyira "álcázták" magukat, hogy beletelt egy kis időbe, mire mind a négy "kattogó, pattogó szökevényt" megtaláltam. :-D
Megirigyelték a gólyák fészkét és bebújtak az ágak-bogak közzé. Szaladtam az állatorvosunkhoz, hogy gyorsan jöjjön, mert ilyet még nem látott. Egy új madárfaj költözött a karanténba. :-)

Bemegyünk a bábákhoz.
- Látod Laci az új fajt? - kérdezem mosolyogva.
- Semmit nem látok, csak a 7 gólyádat. -mondja Laci doktor.
Rámutatok a halászi gólyák portájára és nevetve mondom neki:
- Ez itt a bagólya madár! - viccelek vele. Megirigyelték a halásziak fészkét és bekérezkedtek társbérlőknek.
- Odalépek a 3 kicsi gólya fészkéhez és a boglyából kivillan egy szempár.
- Ide is albérlő költözött Lacikám! Kölcsön adod a géped? Ezt muszáj lefotóznom, hogy a többieknek…
Laci kölcsönkapott gépével készült pár fotó, ma ezt küldöm nektek.
Nem esznek maguktól, nagyon félnek, kikérik maguknak a piszkálódást, teljes a sértődöttség és az ezzel járó fújás. Így nem maradt más hátra megtömtem mind a hetet. Nem örültek, de ez jár azoknak, akik nem akarnak enni... :-(

Bocsássatok meg, hogy a gólyahíreim mással is foglalkoznak, de elfogult vagyok a kuvikokkal... :-D
Halászbagázs pedig osztozkodhat a pici tollas bohócokon, mert minden gólyának lett egy bago(ó)lya...

Kis kuvik a mű gólyafészek oldalában
Mesteri álcázás :-)
Öt kuvik a hétből, kettő éppen rejtőzködik. :-)
Kukucskáló

15 megjegyzés:

mogyoro írta...

Ház ez aranyos :D

Jolimama írta...

Csodálatos munkát végeztek, öröm olvasni minden sorát:-) Köszönöm

Névtelen írta...

Nagyon tetszik!
Naponta olvasom.

Üdv: Imre

Cila írta...

Tündériek! Ők is! :-D :-D

Névtelen írta...

Nagyon aranyosak a baglyok :)

Azt szeretném megkérdezni, hogy a gólyák fognak kapni gilisztát, siklót, bogarat, tücsköt ... is ? Nehogy nagyon rászokjanak a csirkére :)

Nagy Károly írta...

Kedves Névtelen!

Az első időkben írta is Rita a tücsköket, sőt az egyik korábbi videóban be is mutattam a tücskös "edényt". S a kétfajta csirke mellett (naposcsibe "szőröstől" és csirkehús) sok halat esznek.

Üdv,
Karcsi

Névtelen írta...

Kedves Karcsi,
bocs, elkerülte a figyelmem, de már meg is találtam a tücskös "edényt" :)
Köszi a választ és a szerető gondoskodást a 14 fiókáról mindenkinek! üdv: Mona

murmurs írta...

Bájosak a képeken látható madárkák!köszönjük a sok szép fotót!

Unknown írta...

Kedves Rita!
Nagyon édesek az új kis jövevények. Nagyon jót szórakoztam a történetük olvasása közben. Köszönöm, hogy ezt is megosztottad velünk, hiszen nemcsak a gólyákat imádjuk, hanem minden állatot. Remélem a kis kuvikok is szépen fognak fejlődni, és egyszer csak útra kelhetnek.
Üdv.: Jutka mama

Kata írta...

Ez ám a teleregény, nem ám a VV6:)ilyen dolgokat csak az élet tud produkálni, ha akartad volna Rita, biztos nem szivesen mentek volna társbérletbe a gólyákhoz!A szabadon választott az mindig jobban megy:)
Köszönjük a mai napot is, élmény volt olvasni:)

GPeva60 írta...

Sziasztok! Reggel nem tudtam mire vélni,hogy nincs semmi új hír! Utána megkönnyebbülve olvastam dél körül az új eseményeket!! Nagyon cukik a kicsi baglyok! Örülök ,hogy ill remélem,hogy róluk is kapunk napi tájékoztatást! Esetleg videót.....? Jó, ne legyek telhetetlen... Köszi mindent..és kicsit irigy vagyok....hogy Ti közvetlen részesei lehettek az eseményeknek!!

Névtelen írta...

Sziasztok! Micsoda tündéri társbérlők :-). Ők egy fészekalj? Szegény szüleik kereshetik őket. Nagyon aranyosak, de miért nem hagyták őket ott, míg kirepülnek? Nálunk füles van a parkban, a kicsik nagyon éhesek, éjjelente kezdődik a sírás rívás, hogy menten éhen halnak :-), évek óta itt költ a pár.
Karcsi, vagyunk egy páran baglyok, akik éjjel vannak a fórumon :-)...csak a reggelek, ajajjjajjjj akkor már nem vagyok olyan virgonc :-)
Rita, bagoly és egyéb madár is jöhet, nem vagyunk válogatósak! ;-)
Üdv
gg Heni

Névtelen írta...

Köszönöm ezzel a kis történettel feldobtátok a mai hosszúra nyúlt napomat.Tisztelet mindenkinek!!!!!!
Anikó

Névtelen írta...

Kedves Rita!
Hát, én gyerekkoromban állatgondozó, később etológus akartam lenni, de végül tanár lettem. Persze a gyerekek is cukik, nagyon élvezem őket, de most egy kicsit újra az állatgondozói pályáról álmodozom... :) AAAAAANNYIRA jó Neked!!! Tündéri kis gólyákat és kuvikokat etethetsz... És igen, én is támogatom, hogy írj könyvet. Első köteted erről szólhat, a kisgólyákról, aztán írhatod az összes állatos történetedet. Imádni fogjuk, mint Durrell és Herriot könyveit :)

Kedves Karcsi!
Neked meg köszönöm, hogy egy kicsit mégis lehetek etológus is, itthonról, a gép elől, szíbídidőmben... Nem kell esőkabátban hasalnom a vadonban, hogy megfigyeljem az állatokat... :) Sok nagyszerű élményhez juttatsz a gólyakamerákkal és mindennel, ami hozzá kapcsolódik.

Üdv, Adrienne

Névtelen írta...

Olyan jó , hogy ezekről az izgalmas állattörténetekről mi is tudhatunk,jó olvasni, és megnyugtató hogy mennyi ember szurkol a kis segítségre szoruló madaraknak. Köszönet az aktív segítőknek és remélem megbocsátható, ha irigykedem rájuk. Aranyosak a kis félős baglyok, köszi a képeket.
Üdv: Ilona