2014. május 19., hétfő

Halász 5 nap alatt új párt talált

Hihetetlen sebességgel zajlanak az események mind a fészekben, mind itt a Gólyanaplóban. Alig öt napja, hogy Halász egyedül maradt, a négyek pedig az Állatparkba kerültek, s ez már a hatodik bejegyzés azóta. Közben Halásznak új párja lett, a kicsik pedig nőnek, mint a gomba, s már feketéllenek a szárnyaik. :-)

Az események tehát már két szálon futnak, Halász sem álldogál magányosan a fészekben, s Ritának köszönhetően a négy fiókáról is rendszeresen hírt adhatunk. Ekkora pörgés még a régi szép időkben sem volt a Gólyanalóban (2008-ban 43, 2009-ben 57 cikk született). Ha egyedül írnám, akkor most sem lenne (Köszi Rita!), s ha Halász nem lenne olyan tökös gólya, mint amilyen, akkor ez a bejegyzés sem kerülne fel a ma esti előző naplóbejegyzés után.

Mivel Halászunk nem teketóriázott, s néhány napnyi kergetőzés után elfogadta az idegen tojó közeledését, így kénytelen vagyok még ezt közzétenni. :-)

Szóval pénteken már idegen gólyák borzolták az kedélyeket, amiről szombaton be is számoltam (Halász verebet fogott és már idegenek kerülgetik a fészket >>), s azóta is itt lebzselnek. Halász azonban ma reggel már új párjával kezdte a napot, amiről napközben fel is töltöttem jó néhány videót, s most itt is megosztom mindazokkal, akik még nem látták. Ismerkednek, kezdenek összecsiszolódni, s ki tudja, talán még akármi is lehet ebből a kapcsolatból.

Többet nem is írok, beszéljen helyettem a négy alábbi videó, ami összefoglalja a nap történéseit. ;-)

Ja, és készüljetek, hamarosan nevet keresünk Halász új párjának!

Ezen a videón látható, amint megérkezik a fészekre (09:01:19), majd az új párja is, s kelepelnek és tesznek-vesznek a fészekben. A felvétel első felében még másik két gólya is látható a légtérben, szóval nem lesznek ezek gondtalan mézeshetek.

Ezen a videón már közelebbről láthatóak. A videón 10:14:30-tól látható az első párzási próbálkozás, ami nem túl sikeres. De ez nem is csoda, hiszen még csak most ismerkednek.

Ezen a videón végig harangoznak, ezért érdemes a hangot lejjebb venni, ha olyan helyen vagy! :-) 
A videó vége felé, 10:59-kor látható az első sikeresebbnek tűnő párzási kísérlet. Persze még csak most ismerkednek, úgyhogy lesz ez még jobb is.

Ezen a csodás esti fényekben rögzített felvételen is együtt láthatóak. Az elején együtt érkeznek, s Halász egy "virágcsokrot" is hozott választottjának (friss zöldet). A vége felé egy párzási próbálkozás is látható, s ha így folytatják (egész nap ez ment), akkor még akármi is lehet ebből.

14 megjegyzés:

Névtelen írta...


Asszonyka nagyon szimpatikus.:)
Hálás köszönet a videókért!

Örülök, hogy hamarosan névadás lesz!

Köszönünk mindent!:)

yokas

Névtelen írta...

Sziasztok!

Én is örülök a névadásnak, már gondolkodom egy ideje, mi illene bele Halász feleségeinek sorába.
Halász és Harmat,
Halász és Hajnal,
Halász és... Hanga... :)

Adrienne

Névtelen írta...

Már Hajnalnál felmerült nálam:

Halász és Hóvirág

:)

yokas

Cila írta...

Köszönjük a szuper videókat Karcsi! Olyan jó látni őket! :-)

Névtelen írta...

Nagyon jók a videok! Fiatal tojó lehet? Nem látszik túl tapasztaltnak párzásnál. Vagy összeszokás kérdése? Kíváncsian várom, mi lesz még ebből. Nagyon szereti bogarászni Halászunkat. Azt hiszem a 3.-ban 5:09 köpetel a tojó, úgy meglepődtem, pont mikor a gallyon összevesztek, de Halász is leste, hogy mi van.
Karcsi, úgy tűnik nem hagy lazítani a gólyád, írásra ösztönöz :-)

Üdv
gg Heni

Névtelen írta...

Üdv. Karcsi! Nem lehet hogy ő Harmat csak valahol kódorgott pár napig /megsérült pl./?:)
Köszönjük a munkátokat! Sok boldogságot a párnak, legyenek szép fiókáitok!:) szívmelengető..:)
Ancsa.

Névtelen írta...

Előző hsz. én voltam, javítok: Harmat= Hajnal.. :)) Természetesen csak költői kérdés volt:))
A.

Nagy Károly írta...

Kedves Ancsa!

Sajnos nem lehet, Hajnal elpusztult.

Üdv,
Karcsi

Boglárka írta...

Óóóóóóó hát nem látjátok?
Ő Zuhatag!
:)

Csodálatosak vagytok.

Boglárka

Névtelen írta...

Húhhhh, Karcsi..végignézve a verekedést komolyan felmerül bennem nem-e Hajnal tér vissza.:) hiszen nem volt gyűrűje..:) Nade komolyra fordítva a szót, igen érdekes dolgok zajlanak:)!!
Üdv.: Ancsa

Névtelen írta...

Hiszen Harmat, évekkel ezelőtt is egy verekedés alkalmával ütközött neki egy vezetéknek. Lehet hogy Halásznak van egy régi rajongója:))
Várjuk ki a végét:) A.

Albert Ádám írta...

Sziasztok!
Tegnap este tizenegy óra előtt ránéztem a webkamerára és láttam, hogy valami készülődik és Halász meg az idegen gólya pároztak.

Névtelen írta...

Fantasztikusan sokat nőttek a picik és örülök, hogy ilyen jó étvágyuk van. Mindez a Pótmamának Ritának és társainak köszönhető. Reggel, mikor olvastam a névválasztás lehetőségéről, nálam nem jöhetett más név számításba, mint Rita.
Az este számolgattam, hogy az első párzástól számított 2-3 napon lerakott tojások mire kikelnek addig már június 25-26-a is lehet. A kirepülés ideje az új fészekaljnak 58-65 naposan már augusztus 20-a körül várható. Elég erősek lesznek-e a vonuláshoz az új fészekalj kicsinyei. Köszönöm mindenki közreműködését a folyamatos tájékoztatásért.

Köszönettel: Erzsi

Névtelen írta...

Egyedül van a sötétben a gólya!Remélem,hogy Halász!!!!