2014. május 20., kedd

Megnőtt az érdeklődés gólyáink iránt. De mennyire?

A tegnaphoz hasonlóan jön majd a két bejegyzés, egy a fészekben történtekről (ma sem volt eseménytelen napja Halásznak!), egy pedig a négy fiókáról (éppen most érkezett Ritától a mai naplója).

De addig is egy rövid, talán olyan témáról, ami csak keveseket érdekel, de kicsit a színfalak mögé is betekintést enged.

Többen jeleztétek már különböző helyeken (Facebook oldalunkon, fórumokon), hogy lassan töltődik be a gólyakamera élőképe (video stream). Sajnos ez felmerül, ha megnő az érdeklődés, s most olyan mértékben nőtt meg, hogy megint optimalizálnunk kell majd Kecskés Zsolt kollégámmal az élő közvetítést. A helyzet az, hogy az a webszerverünk, melyről a videofolyamot a megszokott helyekre (gólyahonlap: golya.mme.hu) kiszolgáljuk, bírja a gyűrődést, de az gólyahonlap szervere helyett be kell majd állítanunk egy erősebbet.

Egy átlagos napon 15 - 20 ezer letöltés érkezik a három gólyakameránk weboldalára, de egy hete nem átlagos napokat élünk. Mostanában ugyanis napi 30 - 56 ezer közötti ez a szám, s csak az elmúlt egy hétben 256 ezer oldalletöltést kellett kiszolgálnunk. Ezért előfordul, hogy időnként várni kell a kamera élőképére. S az nem segít, ha néhány másodpercenként a böngészőtök frissítés gombját nyomkodjátok, sőt! :-)

Kérjük a türelmeteket, megpróbálunk ezen változtatni mielőbb, de egyébként az érdeklődés enyhe lanyhulása is megoldja majd a gondot. Persze miért csökkenne az érdeklődés, ha ilyen különös események történnek a fészekben, mint amilyenek az elmúlt napokban?

Szóval ez helyzet, a lényeg, hogy a gólyákkal minden rendben legyen.

Egyébként az elmúlt 6 év alatt a nagyhalászi gólyakamera oldalát már több mint 5 000 000 alkalommal tekintették meg 157 országból, ami azt gondolom nem kevés. :-)

Végezetül néhány ábra azoknak, akik szeretik a honlap látogatottsági statisztikákat.

Látható, hogy az utóbbi napokban jelentősen megnőtt a látogatottsága a gólyakameráinknak.
Forrás: Google Analytics
Nem mellesleg a Gólyanapló látogatottsága is nagyságrendekkel megnőtt. Igaz annyian nem olvassák, mint ahányan a a kamerákat nézik, de azért a napi 500-ról felment 5000-7000 körülire a napi látogatottság. :-)
Forrás: Google Analytics
Az elmúlt hat évben nem volt ekkora csúcs (55952), mint amilyen a múlt csütörtökön. S azóta is 30 ezer fölötti a napi oldalletöltések száma.
Forrás: Google Analytics
A térképen látható 157 országból látták eddig a gólyáinkat. Hazánk után a legtöbben Lengyelországból (polak wenger dva bratanki) és Németországból nézik őket (több százezres látogatottság). Vajon a fagyos Grönlandon miért nem nézik? :-) Na jó, Ugandából, Etiópiából és Kubából is csak egy-egy látogatónk volt. Utóbbiból lehet, hogy Castro? :-)
Forrás: Google Analytics
Ezen a térképen pedig azt láthatjátok, hogy mobil eszközökről honnan nézik a gólyáinkat.
Forrás: Google Analytics
Ehhez mit szóltok hölgyek?
Forrás: Google Analytics
Sajnos a Google Analytics a 18 éven aluliakat nem mutatja!

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ezt nevezik sikernek!:)

Gratulálok!
Köszönöm, hogy évek óta nézhetem a kedvenc fészkemet "Nagyhalászt"!

További eredményes munkát, sok sikert kívánok!

yokas

Nagy Károly írta...

Köszönjük! ;-)

Névtelen írta...

Izééé, lehet, hogy egy egészen kicsit saras vagyok a forgalom aránytalan növekedésében - gyakorlatilag minden barátomat, rokonomat és üzlettársamat csak a gólyákkal "untatom", mióta megérkeztek. :)
De az legyen a legnagyobb bajunk, hogy néha várni kell az élő képre. :)

Nagy Károly írta...

Igen, ez legyen a legnagyobb gondunk. :-)
S köszönjük a népszerűsítő tevékenységet!

Üdv,
Karcsi

Irenke írta...

SZIASZTOK, NAGYON ARANYOSAK, MILYEN SZÉPEN ESZNEK, ÉS BESZÉLGETNEK. FIGYELTÉK A MÉRÉST IS, MEG A JEGYZETELÉST. NAGYON AZ EMBERHEZ NŐNEK, SZERETNI VALÓK. ÉN IS MEG SIMOGATNÁM ŐKET SZÉPEN KELEPELNEK. KÖSZÖNÖM, HOGY MINDENNAP LÁTHATOM ŐKET.