2014. május 20., kedd

Kamera és anya nélkül - Nyakig-hal, nyakig-láb

Akkor jöjjön Rita mai naplója. Fotók nélkül, de majd azok is lesznek holnap. Így legalább a képzelőerőtök repíthet benneteket az Állatpark egy rejtett szegletébe. Rita vette a tegnapi célzásomat, s már címmel küldte a mai sorait. Köszi! ;-)

2014.05.20.

Nagyon vártam már a reggelt. Kíváncsi voltam, hogy érzik magukat az új helyen. Mondhatom kiválóan. Láthatóan reggelre is sokat nőttek. Még a 4.-en is látszik. :-)
Ma ismét tartogatok nekik valami újdonságot…

Az első etetés 07:40-kor volt. Hal és csirke. S láss csodát! A 4. egyben nyelt le egy csibét. Szóval nincs annyira lemaradva a tesóktól. Ami igazából hirtelen változás, hogy átmenet nélkül majdnem kétszer annyit esznek egy etetésre, mint eddig. A következő etetéskor elfogyott 5 csirke, egy marék apró hallal. Azt a típusú halat kapták eddig, amit a korábbi fotókon láthattok.

Ebéd környékén, hogy ne legyen egyoldalú a menü, szintén halat vittem nekik. De milyet! Kárászt! Nem hiszitek el, de a 6-7 cm-es kárászokat úgy lenyelték, mint a pinty (akarom írni, mint a gólya). A kárászhoz jó is lesz, ha hozzászoknak, mert ha a Hortobágyról repülnek ki esetleg, akkor ott a halastavak környékén már nem lesz idegen számukra. Hiszen a mi fagyasztott halállományunk egy része, a híres puszta egyik halastavából érkezik. Nagyon jó, hogy ezt is egyből elfogadták. Eddig ettek már nálunk lisztkukacot, lándzsa halat, csibét és kárászt. Ma mai napnak pedig még nincs vége…

Uzsonnára valami rovart is nézek a kárász mellé a konyhán, hiszen ezt is meg kell, hogy ismerjék. Találok is raktáron pár száz darab barna tücsköt. Vajon ehhez mit szólnak majd a per pillanat „nyakigláb nyakighal” állapotú gerebenek?
Nos, kérem szépen, a tücskökkel hamar végeztek és még halat is adtam nekik. A nagyobbaknak szerintem jobban ízlett a tücsöklakoma. A kicsi inkább halazott.

Kora este a kis gólyák csirkét is, halat is és még néhány tücsköt is ettek. A 4. kevesebbet evett. Amikor jól laktak a 3. elkezdett tollászkodni, aztán ugyan ezt csinálta a két legnagyobb is. A kicsi pedig elaludt.

Vacsoraidőben Kiss Józsi kollégám kínálta a madarakat. Fordult a helyzet. A kicsi sokat evett, a nagyok kevésbé voltak éhesek. Ez arra enged következtetni, hogy az etetések közötti időn már tolhatunk egy kicsit. A 4. kis gólyát Józsi is külön etette.

Kedves Olvasók!
Holnap lesz egy hete, hogy nálunk vendégeskednek Kele rokonai. Talán, már erősek annyira, hogy bízzunk a jövőjükben.  Ebben reménykedve kívánok mára jó olvasást, és kellemes pihenést jómagam, és a nyakiglábasok nevében. :-)

9 megjegyzés:

Névtelen írta...

Drága szívük!

Hálásan köszönöm a szerető gondoskodást!

yokas

Beck Éva írta...

Köszönöm a napi élmény beszámolót, nagyon vártam,mint minden nap, mehetek aludni.
Drága kis Picurkák, csak így tovább.
Bobojsza

Luca írta...

Hajrá kicsi! ;-)

Névtelen írta...

Köszönjük a gondoskodást és a renkivül profi munkátokat. Minden elismerésem! Örülök, hogy jól vannak a kicsik. Mindenap olvassuk az egész család, és drukolunk nekik, és titokban család egyesitésrôl álmodnak egyesek.... Üdv Gercsa40 és a család.

Unknown írta...

Imádom ezeket a bejegyzéseket, alig várom, hogy olvashassam őket. Drága Rita és munkatársai, szavakkal nem fejezhető ki az a köszönet, ami megillet benneteket ezért a csodás gondoskodásért. Várom szerető picinyeinkről a fotókat.
Üdvözlettel Jutka mama

Névtelen írta...

Nagyon szépen köszönöm a Naplót.
Nagyon szeretem.
Köszönet a gondoskodásért.
Örülök, hogy szépen fejlődnek. Négy megmentett drága kis élet.
Valcsi

GPeva60 írta...

Köszönjük a részletes beszámolót a kis "médiasztárokról"!! Nem szeretnék telhetetlen lenni /de az vagyok/:) de egy rövidke videót nagyon szívesen megnéznék a gólyababákról!Gondolom rajtam kívül még számtalan érdeklődő! Köszi!

Unknown írta...

Grazie da Italia per questa cronaca che dimostra come seguite bene queste piccole creature sfortunate...ma adesso molto fortunate mentre altre piccole creature su altri nidi morti per condizioni avverse. Buon lavoro.

Nagy Károly írta...

Kedves GPeva60!

A ma esti bejegyzéshez készült videó is. :-)