GólyaMánia

Mi ez a GólyaMánia?

A GólyaMánia egy játék, elsősorban azoknak, akik jó értelemben vett "gólyamániások". Feladatokat kell megoldani, azok sikeres teljesítésével pontokat gyűjteni, s időnként a legtöbb pontot elérők még ajándékokat is kapnak. De a cél közben maga a játék, a feladat teljesítése, a megismerés, hogy a résztvevők egyre többet tudjanak csodálatuk tárgyáról. Tudjuk vagy legalább sejtsük, hogy mi történik velük. Megtudjuk, hogy hol, mikor és mennyien költenek. Mert megvédeni is csak akkor tudjuk, ha ismerjük őket!

Feladatok terepen és a monitor előtt

A feladatok jelentős részéhez meg kell majd látogatnod a gólyák fészkeit, hogy ott megfigyeléseket végezz vagy fotókat készíts. Mivel egyre többen az internetnek és a webkameráknak köszönhetően kapnak betekintést a gólyák érdekes életébe, s nincs vagy csak ritkán van lehetőségük gólyafészkeket élőben meglátogatni, ezért a feladatok egy részéhez nem szükséges majd terepre menni, a monitor előtt, a gólyakamerák közvetítését vagy a gólyafészek adatbázist böngészve is meg lehet majd oldani őket.

Hogyan kapcsolódhatsz be?

  1. Itt a GólyaMánia oldalon szólj hozzá (lent, a táblázat alatt) és add meg a neved* és a település nevét, ahol élsz!
  2. Figyeld a feladatok meghirdetését, s amelyiket megoldhatónak tartod, abba vágj bele! Soha ne feledd, a cél közben maga a játék, a feladat teljesítése, a megismerés! ;-)

*Fontos, hogy legkésőbb a megoldáskor add meg a neved és a település nevét, ahol élsz, mert az eredmény listában mindkettő feltüntetésre kerül majd, hiszen nem valós vagy nick nevekkel résztvevőknek az ajándékokat sem tudjuk majd átadni. Ráadásul sok esetben a gólyafészek adatbázisba kell majd feltölteni adatokat vagy fotókat a feladatok teljesítéséhez, ahová nem is illik nem valós névvel regisztrálni és adatokat feltölteni!

Hol és hogyan teszem közzé a GólyaMánia feladatait?

Egyrészt mindig látható majd a lenti táblázatban (Feladatok és eredmények), hogy mikor és hol tettem közzé feladatokat, s mennyi pontot lehet kapni egy adott feladatért. Sok esetben itt a Gólyanapló bejegyzései között lesznek, máskor a Nagyhalászi Gólyafesztivál Facebook oldalán. Ha a Gólyanaplóban lesz a feladat leírása, akkor a bejegyzés alatt mindenképpen meg lesz jelölve a GólyaMánia címkével.

Ajándékok

Milyen ajándékokat lehet majd begyűjteni? Természetesen elsősorban gólyás ajándéktárgyakat, melyek sok esetben a nagyhalászi gólyákhoz és a Gólyafesztiválhoz kapcsolódnak. S az első díjátadó is a következő Nagyhalászi Gólyafesztiválon lesz majd. További részletekkel a későbbiekben jelentkezem.

Eredmények

A lenti táblázatban lehet megtekinteni, hogy mennyi pontot gyűjtöttek az egyes résztvevők az eddig teljesített feladatok vagy feladványok megoldásával, hányadik helyen állnak, és mikor lettek regisztrálva a GólyaMániában.

Az Összesítés munkalapon az egyes résztvevők összesített pontszáma és helyezése látható (a táblázat bal alsó sarkában a "Összesítés munkalapra" kattintva érhető el). A "Részletes eredmények" munkalapon megtekinthetőek az egyes feladatokat teljesítők részletes eredményei is. A bal felső részen látható (narancs betűkkel), hogy az adatok mikor lettek utoljára frissítve.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Janos vagyok Harghita megyebol erdelybol es orommel latom hogy Halasz ismet a feszkeben tartozkodik nagyon megkedveltem ezteket a halaszi golyakat szinte minden nap nezem a kamerat