2014. augusztus 19., kedd

Vajon Halász becsajozik még indulás előtt?

A címben feltett kérdés foglalkoztatja napok óta Halász rajongóit. Nem ok nélkül, mert az utóbbi napokban újra feltűnt egy "csinos" idegen gólya (valószínűleg tojó), melyet Halász már nem mindig zavar el fészkéről. Sőt 13-án az idegen volt egész este a fészekben, miközben Halász nem jelent meg és nem űzte világgá. Már ez is eredmény, a korábbi hónapok tükrében.

Kergetőznek ::: 2014.08.17. 09:13:20

Nem tudhatjuk, hogyan alakul a "románc" ebben a néhány napban, amíg még el nem indulnak dél felé. Reméljük, hogy a tojó ideszokott, s jövőre újra visszatér Halász fészkéhez! Majd meglátjuk...

Lentebb néhány videó az elmúlt napokból, ami kettejük viszonyát jellemzi. Kellemes nézelődést! :-)

Estére egy idegen gólya szállt a fészekbe, s Halász ezúttal nem üldözte el, igaz meg sem jelent. Így aztán az idegen jó sokáig maradt. ::: 2014.08.13. 19:22

Halász kelepelve megérkezik, majd később leül a fészekbe, s a felvétel vége felé ülve is kelepel. Közben a közelben tartózkodó másik gólyára figyel? ::: 2014.08.16. 13:20

Ez egy igazán mozgalmas videó! Halász megérkezik és kelepel, majd jön az idegen (valószínűleg tojó, amelyik az elmúlt napokban is többször megjelent, sőt 13-án a fészekben éjszakázott), aztán a következő körnél le is száll, mire Halász elrepül. Hamarosan az idegen is elrepül, s a háttérben Halász is átrepül a kamera előtt. ::: 2014.08.17. 09:12

Újra az idegen van a fészekben jó ideje (valószínűleg tojó), majd 19:46:42-kor megérkezik Halász (a videón 6:06 sec.), s erre mindketten elrepülnek. ::: 2014.08.18. 19:40

16 megjegyzés:

Névtelen írta...

Köszönöm Karcsi a posztot és videókat!:)

Üdv:yokas


Nagy Károly írta...

Megígértem, hát megírtam és kerestem hozzá videókat a fórum képei alapján. ;-)

Üdv,
Karcsi

Unknown írta...

Karcsi! Halász most is a helyén van, de egyedül. Nem ugy néz ki, hogy becsajozik. Bár egész nap vár valamire. Pedig neki is el kellett volna indulnia.

Nagy Károly írta...

Kedves Mirjam!

Miért kellett volna elindulnia?
Az öregek egy része még jó néhány napig nem indul el. Semmi meglepő nincs abban, hogy Halász még itthon van. Általában augusztus utolsó napjaiban szokott elindulni, sőt, 2010-ben szeptember 1-én indult el.

Beck Éva írta...

Köszönöm Karcsi a videókat.

Éva

Névtelen írta...

Igen, megígérted, türelmesen vártam, és nem is kellet sokat!:)
Tényleg köszönöm...

Mirjamnak:
Halász az alábbi napokon ment el:

2008. augusztus 25.
2009. augusztus 18.
2010. szeptember 1.
2011. augusztus 27.
2012. augusztus 17.
2013. augusztus 18.

Üdv: yokas

Névtelen írta...


kellet =kellett

yokas

Unknown írta...

Karcsi köszönöm a videót, nagyon jó így összefoglalva látni a nehezen induló, de azért már kibontakozó párválasztást. Remélem tavasszal mindketten ebben a fészekben fognak családot alapítani.
Jutka mama

Mari írta...

Köszönet a videókért. Én kettő idegen gólyára tippelnék, mert aki 17-én repült a fészekbe, piros lába van, és pont úgy viselkedett, mint Halász, mintha övé lenne a fészek. Pózolt, kelepelt. A másik, a szürke lábú lányosan kedvesen rendezgette a fészket. Persze lehetséges, hogy tévedek. Köszönöm a választ Karcsi

Névtelen írta...

2014.08.18-án reggel mentettem le néhány képet és pl. 5:37:28-kor a fészek rendezgetésével volt elfoglalva a fészekben lévő gólya. Teljesen bizonytalan vagyok abban, hogy az idegen volt-e, bár "karcsúbbnak" tűnt, mint Halász.
Bízzunk benne, hogy az idegen az új tojó és nem egy fiatal fészekfoglaló hím. Bár akkor harciasabban védené a fészkét Halász. Minél később indul el az idén, - véleményem szerint - annál nagyobb az esélye, hogy most talál új párt, mint 2010-ben Harmat halálát követően.

Üdv: Erzsi

Kata írta...

Köszönjük Karcsi a videókat, és a "nyomon" követést :-)Én arra tippelek, hogy ez a szépséges karcsú csinos hölgyike jövőre ebbe a fészekbe tér vissza Halász mellé!

Unknown írta...

Kedves Karcsi! A Rimoc-i fészekben egy gyürütlen gólya van.!

Névtelen írta...

Borsod jeladója inaktív. Mi történhetett vele?

Névtelen írta...

Borsodról és valamennyi fiatal gólyánk vonulásáról az MME hírei között megtalálod a Megindult az "Északi flotta" című cikket, melyben Piroskáról és Borsodról is olvashatsz. Az Északi gólyahír honlapján is naprakész információkra lehet szert tenni.

Üdv: Erzsi.

Névtelen írta...

Köszi megtaláltam!

Irenke írta...

VÁROM A FIATALOKAT VISSZA, JÓ VOLT FIGYELNI ŐKET, SZOMORU VOLTAM MIKOR HAJNAL MEGHALT :( ÉS A KICSIKET IS SAJNÁLTAM, DE NAGYON JÓ HELYRE KERÜLTEK. AZ ÉN VILLÁS FARKU ELSŐ KELÉS IS UTRA INDULTAK, ELKÖSZÖNTEK, MÉG VAN EGY BANDA, AZOK ITT RÖPKÖDNEK MÉG, DE HAMAROSAN ŐK IS ELINDULNAK. MEGIGÉRTÉK, HOGY VISSZAJÖNNEK :) VÁROM A FECSKÉIMET, ÉS A GÓLYÁKAT :) KÖSZÖNÖM, HOGY LÁTHATOM, ÉS OLVASHATOM RÓLUK A HIRT :)