2014. augusztus 4., hétfő

Picur felkészülése a nagy útra

Ez a rövid bejegyzés elsősorban azokhoz szól, akik eddig nem figyelték Facebook oldalunkat, ahová Picur napi mozgásáról mindig felkerülnek a térképek, egy rövid kis összefoglalóval.

Kirepülése óta sokfelé járt már a környéken, főleg az északra és nyugatra lévő településeket és környéküket fedezte fel 8-10 km-es körzetben. Gyakran Szécsény és Varsány környékén vadászgat, s néha átruccan az Ipoly és az országhatár másik oldalára is, a szlovákiai Szécsénykovácsi és a hozzá tartozó Petőpuszta környékére.

Itt érhető el az album, ahová a napi térképeket feltöltöm: 
Térképek Picur jeladójának adatai alapján >>

Az album a naponta feltöltött térképekkel
Picur ma megint egy nagyot kirándult, talán az eddigi legnagyobbat! Reggel Varsány felé vette az irányt, ahogy az előző két napon is, de utána felment egészen Szécsénykovácsi településig (szlovákul: Kováčovce), az országhatár másik oldalára (kb. 9 km-t repülhetett addig). A faluban töltött egy rövid időt, majd visszatért a Varsány melletti szántókra (biztos volt ott valami mezőgazdaági munka), ahol több órát időzött. Valószínűleg most is bandázott a többiekkel, ahogy tegnap is tette. ::: 2014.08.03.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ezzel a bejegyzéssel megdőlt a rekord, idén olvashattunk a legtöbbet a gólyanaplóban. Reméljem, hogy jövőre szerencsésebb év következik és akkor is ilyen sokat olvashatunk kedvenc gólyáinkról.
TMZ

Nagy Károly írta...

Kedves TMZ!

Igen, s még nincs vége az évnek.
Nem ígérem, hogy jövőre is ilyen sok bejegyzés lesz.

Üdv,
Karcsi

Névtelen írta...

Kedves Károly!
Pedig jó lenne!
zs

Névtelen írta...

Kedves Károly!

Leheséges, hogy ez a nyaki sérülés lőtt seb?

üdv Tormáné Erika