2014. június 5., csütörtök

Meleg volt ma. Legyezőt kaptak. :)

A szavazás elindítása körül felmerült éjszakai problémák miatt Rita tegnapi bejegyzése csak most, azaz reggel 7 után kerül fel. Remélem, azért ennyi csúszás még belefér! ;-)

2014.06.04.

Nektek is melegetek volt ma? Mi kaptunk legyezőt... De ne szaladjunk ennyire előre...

Ma reggel Edit egy fél vödör csibével indult gólyanépet etetni. Kellet is, mert a szokásos reggeli hisztéria, hogy igyekezzünk, mert ők már teljesen le vannak fogyva, meg amúgy is már mióta nem ettünk egy jót stb. után el is fogyott mind egy szálig. Sajnos én nem láttam ma őket, mert a pótanyu szerepét más szálon (vagy szárnyon?) is "művelem". Pillanatnyilag 4 ara fióka van az inkubátoromban, akik nagyon intenzív figyelmet igényelnek. Nem is bent a parkban töltöm a munkaidőt, hanem itthon. Így csak telefonos, internetes kapcsolat van a kollégáimmal. Szerintem tuti idegbajt kapnak, amikor látják, hogy hívom Őket... :) de ezt már megszokhatták. Ennyi kitérő után kanyarodjunk vissza a Kelep gyárhoz. Miután reggeliztek és ittak a csupalábúak, le is pihentek hamar. A kuvikok jól elvannak, egymást spanolják, hogy együttes erővel majd jól elbánnak akárki betolakodóval... Nincs szükségük a látogatókra, köszönik szépen. :D

A következő etetésnél Laci Dr. is benézett a gólyákhoz, mert már 2 napja nem találkozott velük. Mérlegelés után minden madár kapott külső és belső élősködök elleni kezelést. Aztán jöhetett a hal, egy bő félvödörnyit kapkodtak fel egy pillanat alatt.

Este Józsi is ezzel a menüvel kínálta a békavadászokat. Örültek is nagyon, mert a halászi tollas nép ezt részesíti előnyben. Amikor este felhívott Józsi, hogy nyugodt legyek, mert minden remek, hozzátette, hogy mindjárt érkezik hozzánk Anikóval. (Papagájos eszközökre volt szükségem, azt hozták el, mert ilyen rendi kollégák ;) ) Beszélgetünk, meséli, hogy mit mókoltak a tollasok, egyszer csak csörög a telefonom. A Hortobágyi Nemzeti Park egyik munkatársa hív:
- Szia! Viszek neked még egy gólyát, bent vagy még? - jól tudja, hogy sokáig ott szoktam lenni. Elmondom neki, hogy per pillanat ara anyunak vagyok álcázva. Mire Ő:
- Óóó! Akkor nem is tudom bevinni?
- De, vidd be, írjatok róla papírt a portán. Józsi mindjárt megy...

Megbeszéljük, hogy mi legyen az új bábával és Józsiék már indulnak is.
Ha nagy, akkor megy a Halász fészekbe, ha kicsi, akkor a Nemzeti Park fészekbe teszi. (ebben laknak Eszlárkáék hárman) Hív is nem sokára:
- Na szóval, - kezdi - a kicsikhez nagy, a nagyokhoz kicsi...
- Oké, akkor az lesz, hogy az éjszakát a dobozában tölti, reggel pedig, etetés előtt a trióhoz rakják a többiek, és úgy etessenek. Hátha nem verekedős az új jövevény. Bercelék, mivel kisebbek, ne kötekedjenek vele. :)
A gólyát egyébként a fészek alatt találták, Nyíregyházán a kertváros környékén, a Legyező utcán.

Tehát a melegre való tekintettel úgy végződik a szappan-zooperánk mai epizódja, hogy a Hetek, Legyezőt kaptak... :)

8 megjegyzés:

Wildcat (GG) írta...

Kedves Rita!
Csak gratulálni tudok. Mindig várom a beszámolódat, ami annyi derűt és kedvességet tartalmaz. Másképp nem is lehet. :)

Unknown írta...

Kedves Rita!
Csatlakozom Wildcat-hoz. Én is minden nap nagy élvezettel olvasom a gólya-híreket.
Gyerekkoromban a házunk kéményén gólyafészek volt. Egyszer ott is előfordult, hogy a nagy vihar leverte a kis gólyákat. Pár hétig mi etettük őket, aztán felkerültek az állatkertbe. Ez valamikor a 60-as évek közepén volt.
Sok sikert a munkátokhoz! :)

mogyoro írta...

Remek kis beszámoló, élvezet olvasni! :) Nem lehetne az Állatpark honlapján is ilyen rovatot indítani? Én szívesen olvasnék más állatokról is, a kis aráktól kezdve, a farkasokig, a varánuszról az orángutánról, mind mind nagyon érdekel :), Nem kell hozzászólás rovat, csak ilyen rövidke szösszenet elég :)

Unknown írta...

Kedves Rita! Csodálattal olvastam a beszámolót .Faltam a sorokat,mert nagyon izgatott a legyező!
Igen ki derült a végén hogy mi is az a legyező Nem erre gondoltam ,de aranyos név!
Köszönet a nagy gondoskodásotokról!
Nagyon várom a következő be jegyzést. Üdvözlet minden gondozónak Hegyes Zsuzsanna.

Unknown írta...

A fészken tollászkodik Halász! :D

GPeva60 írta...

Köszi a beszámolót!! Nagyon élvezem olvasni...Rövidke videó......??

Névtelen írta...

Ritának a kedvességtől,szeretettől áradó szókincse kifogyhatatlan!Nagyon élvezetes a napló!Lineless!Köszi az információt Halászról.Már megint kezdett nagyobb lenni az aggodalmam,mint az örömöm,pedig Károly megnyugtatóan írta,hogy szépen éli az életét,ha nem is a fészekben.
Zs

Névtelen írta...

Szia Rita!
Én is másra gondoltam, igazán rafináltan fordulatos volt a történet :-)
Akkor már nyolcan, a világ 8 csodája :-)

Üdv
gg Heni