2014. június 2., hétfő

Kamera és anya nélkül - Csökkentjük az etetések számát

2014.06.02.

A mai első etetéskor a kis gólyák pihenve fogadtak. Nem ácsorgott senki. Amikor beléptem az ajtón, akkor aztán hirtelen mindegyiknek eszébe jutott, hogy mindjárt éhen hal... de nem éhen hal :) volt, hanem tavi hal, mégpedig kárász... Te jó ég! Mekkorák már...
A másik épületben ezalatt a kuvikok már felvették a nappali pihenő pozíciót :) mert degeszre ették magukat, annyi kaját kaptak.

Délelőtt benéztem a Kelepelők klubjába és megitatgattam mind a hét kis gólyát. A 3 kicsinek adtam enni is, de a halászi vadászoknak nem. Na nem azért, mintha nem lett volna kedvük enni, de a korábbi etetés nyomai még látszott a nyakukban. Nem kell mindig "full" jóllakva lenni a gólya pulyának, mert a túlsúlyos gázlómadár elsüllyed az iszapban, ha kikerül a szabadba. Remélem, hogy nem bántotok ezért, de ez csak a javukat szolgálja! Bogdányka és mostohatesói viszont csak azért nem küldtek egy bi-biii-t a szomszéd fészek felé, mert a jóllakottságtól meg sem bírtak szólalni. A Halász galeri pedig - majd a számokból láthatjátok - jó kondiban van.

A délutáni etetéskor csibét is és halat is kaptak a banditák. A  mérleg adatai:
1. 2732 g, 2. 2572 g, 3. 2138 g, 4. 1735 g, Bercel 1231 g, Eszlár 1113 g, Bogdány 1071 g.

Ugye megértitek, hogy vigyázni kell a takarmánnyal... :-)

Az utolsó etetéskor csak halat kaptak enni  a gerebenek. Mindegyik jól evett. Holnap Karcsiékat várjuk vendégségbe... remélem, hogy Te, Kedves Olvasó kíváncsi leszel, mi történik holnap! :-D

9 megjegyzés:

Éva írta...

Rita kedves, már ma várjuk, hogy holnap milyen események történnek :-)
Lassan tényleg fogyókúrára kell fogni a nagyobbacskákat, mert majd' 3 kg-os az a nagy cula. Mi tökéletesen bízunk benned, ahogy a gondozottjaid. Telhetetlenségem jeleként írom, remélem Karcsi pár fotóval, videóval megörvendeztet bennünket, ha lehet, akkor a kis bagólyákról is. Köszi előre is. Üdv: Éva

Unknown írta...

Rita! Nagyon lelkiismeretesen ápolod a kis gólyákat. Ez látszik a sulyokból is, hogy menyit esznek. A nagy gólya már lassan eléri a 3 kg-ot. A 4. kicsi az kicsit e van maradva, de a másik 3 gólya sulya is elég kicsi, de utol fogják érni a Halész gyerekeket!

Névtelen írta...

Bizony, Rita, én kedves Olvasó már MOST várom, hogy holnap mi lesz! :)
És mivel Karcsi általában jól fel van szerelve technikai kütyükkel és megörökítési kedvvel, én is reménykedem, hogy képekkel és videókkal örvendeztet meg bennünket, s a gólyácskák kelepelését is és a baglyocskák ijesztgetését is meghallhatjuk saját fülünkkel...

Köszönet az értő és szerető gondoskodásért, és a humorral és jókedvvel megírt beszámolókért!

Adrienne

Unknown írta...

Igen kedves Rita, bizony minden nap nagyon kíváncsian várom, hogy mi történt a mi drága kis madarainkkal.Egyébként is nagyon sokat gondolok rájuk sajnálva azt, hogy Halász nem láthatja, nem tudhatja, hogy milyen gyönyörűek lettek drága kis gyerekei. Sajnos őt sem tudjuk, hogy merre jár. Az üres fészek mindig nagy szomorúságot jelent. De félre a bánattal, örülök a picik növekedésének. Az etetés számában a döntés természetesen a Tiéd, hiszen Te tudod, látod, hogy mikor van szükségük halacskára.
Nagyon várom Karcsiék látogatását, gondolom készül fotó a kis lakókról.
Üdvözlettel: Jutka mama

GPeva60 írta...

Hát tényleg jól fejlődnek a gólya babák! Már nagyon várunk képeket,videót! ... A kis baglyokról is!!!Köszi a napi beszámolókat..bár én naphosszat nézegetném olvasgatnám!! :):)

Névtelen írta...

Kedves Rita!

Nagy élvezettel olvasom az írásaidat, mert nemcsak gondozásban vagy óriási, hanem a stílusod is remek.
Köszönöm neked és persze a csapatodnak is.

Győri Mária

Bobojsza írta...

Köszönöm a beszámolót, örömmel olvasom Rita minden sorodat:)
Mind a 7 gólyababa csodásan fejlődik. Köszönet érte Mindenkinek.
Van elképzelésem a mai látogatás meglepetéseiről.
Éva

Névtelen írta...

Kedves Rita!

Igen nagyon érdekel minden ami a kicsikkel kapcsolatos. Kedves és aranyos az előadásod ami tele van szeretettel. Várom a további beszámolót és a felvételeket a gólya gyerekekről és a bagoly fiakról.
Köszönet az odaadó munkátokért.
Ibolya

Névtelen írta...

Sziasztok!
Húúú de dagi madarak lettek, gurulni fognak Afrikáig :-), majdnem felnőtt gólya súlyban vannak, így egyetértek a döntéssel ;-)
A 3 kicsi is kipendült! Ez a bibiiii...akkorát nevettem :-). Rita csúcs jó a humorod, mondhatnám, hogy egy húron pendülünk ;-)
A kuvik híreket is várom, ki ne hagyjatok belőle! Ritkán juthatunk ennyi információhoz és nagyon örülök, hogy kicsit beleláthatunk a munkátokba.
Várom a holnapot!

Üdv
gg Heni