2015. február 25., szerda

Nézzetek gólyás filmeket és videókat!

Alig néhány nap van hátra a tél utolsó hónapjából, s néhány hét múlva megérkeznek Afrikából az első gólyáink. Persze a többségük majd március végén és április elején érkezik, de az sincs már olyan messze. Mégis sok gólyakedvelőnek ilyenkor már ólomlábakon múlik az idő, mivel hosszú hónapok óta nélkülözik kedvenc madaraikat.

Még szerencse, hogy a néhány itthon telelő gólyáról időnként szóltak a híradások, s talán még fontosabb volt az idei télen, hogy az Afrikában telelő jeladós gólyáinkról rendszeresen híreket adtunk. 

Kedves Gólyakedvelők! Ha mégis úgy érzitek, hogy nehéz lesz kibírni ezt a néhány hetet, amíg a webkamerával megfigyelt fészkeinkbe is megérkeznek lakóik, akkor jobb híján nézzetek gólyás filmeket és videókat! Hátha enyhítik a következő hetekben, a gólyákkal kapcsolatban jelentkező "elvonási tüneteket". :-)

A videómegosztó oldalakon is számtalan rövidebb-hosszabb, gyengébb vagy minőségi gólyás filmet és videót találhattok, de ezekben a hetekben négy alkalommal leadják a Da Vinci Learning televízióban azt az egészen jó filmet, amelyet 2005-ben mutattak be "Flight of the Stork" címmel (magyarul "A gólyák vándorlása" címet kapta). Persze azoknak, akik az elmúlt években rendszeresen olvasták a Gólyanaplót, nem sok újat mond ez a film, hiszen szinte mindenről volt már itt szó az elmúlt években. (Még a film talán legérdekesebb spanyolországi helyszínéről (Caceres) is olvashattatok helyszíni beszámolókat és láthattatok képeket, s az Isztambul fölött vonuló gólyákról a filmben látottaknál is nagyobb csapatokról videofelvételt.)

Néhány YouTube videót alább megosztok, aztán folytassátok a keresgélést! ;-)

9 megjegyzés:

Névtelen írta...

Karcsi, kosz szepen a tippeket (es minden erdekes beszamolot). Bizony nagyon sok video talalhato. Erdekes, kedves, de nagyon szomoru is. A "Flight of the Stork" is: https://www.youtube.com/watch?v=_SQej8At9Jk. Marika (Kassa)

mogyoro írta...

Szia Karcsi!
Nekem sikerült a davincin megnézni a "nagy filmet", gyönyörű volt, melengette lelkemet :D No de ezek a mi gólyáink... :D ezek a szívemet is, és a lelkemet is melengették :D
ili

Éva írta...

Sziasztok:

http://www.origo.hu/itthon/20150226-itt-a-tavasz-somogyba-megerkeztek-az-elso-golyak.html

Üdv: Éva

Nagy Károly írta...

Kedves Ilona!

Én is láttam már azt a filmet, s a néhány alapvető szakmai hibán kívül egészen jó. :-)
Lehet, hogy csak a magyar változatban van néhány félrefordításból adódó hiba.

Üdv,
Karcsi

Nagy Károly írta...

Kedves Éva!

Ez sajnos csak a szokásos hülyeség, az el sem vonult gólyák szenzációs megérkezéséről. :-)

Üdv,
Karcsi

Éva írta...

Köszi Karcsi, pedig már kezdtem örülni Lajosnak :-( , aki ezek szerint itthon telelt. Lehet, hogy nem is Lajos, csak a firkászok szenzációhajhászása.
De ezentúl csak a gólyanaplónak hiszek!
Üdv: Áva

Névtelen írta...

Kedves Karcsi!

Köszönjük az új, érdekes információkat. A Da Vinci Learning műsorcsatornán ma este is leadják a filmet 22:30-tól.
Már nagyon várjuk vissza a mieinket. Engem nagyon érdekel, hogy Halász hogyan talál párt.

Üdv, Erzsi

Nagy Károly írta...

Kedves Éva!

Azért nem csak a Gólyanaplónak érdemes hinni, de érdemes nem túlságosan komolyan venni a februári megérkezésekről szóló szenzációs híreket. :-)
Ez a gólya sem biztos, hogy itthon telelt, lehet, hogy egy-két országgal délebbre, de biztosan nem Afrikában.

Üdv,
Karcsi

Névtelen írta...

Megnéztem a filmet, voltak belőle ismerős részek. Csak kevés volt az alig 1 órás film, 3 óráson sem unatkoztam volna :-)
üdv
Heni