2014. szeptember 1., hétfő

Újabb jeladós gólyánk ért Afrikába, s a többiek is szépen haladnak

Szóval, ahogy a címből már kiderült, újabb jeladós gólyánk ért Afrikába! Ezúttal Keszi repült át a Vörös-tengeren, s délután négykor már túl is volt rajta. Mező és Hófogó is követi, ők ma délután már Izrael déli részén voltak (nem együtt mennek).

Keszi mai, délután 4 óráig megtett útvonala (352 km) ::: 2014.09.01.

Korábban már írtam róla, hogy Veca csütörtökön (aug. 28.) megérkezett Csádba. Azóta tegnap érkeztek tőle először adatok, amelyekből kiderült, hogy 29-én 179 km-t, 30-án 110 km-t, 31-én pedig 85 km-t repült az ország belseje felé.

Veca útja Csádban (3 nap, 374 km) ::: 2014.08.29-31.

Ma néhány adattal Dalma is bejelentkezett, s reggeltől-délig megtett 70 km-t, amikor éppen megérkezett Szudánból Csádba. Azóta nem érkeztek tőle frissebb adatok.

Dalma megérkezése Csádba (kékkel) - A térkép keleti szélén, a Nílus mellett látszanak Picur friss adatai. Légvonalban 1220 km-re vannak egymástól. ::: 2014.09.01.
Dalma megérkezése Csádba, kicsit közelebbről. Éppen csak átlépte a határt (dél körül). ::: 2014.09.01. 
Picur tegnap és ma nem utazott tovább. Vasárnap 25 km-t mozgott (pirossal), hétfőn délután négyig pedig csupán 10 km-t (kékkel). Úgy tűnik egy ideig elidőzik a El Matamma és Shendi közelében (feltehetően csapattal van). Érdekes, hogy az adatok szerint nem látogattak le a Nílus partvonalának zöld sávjába. (Persze lehet, hogy voltak ott is, de amint azt korábban jeleztem, már ritkábban ment fix pozíciókat a jeladója.) ::: 2014.08.31. - 09.01.


15 megjegyzés:

Beck Éva írta...

Köszönöm szépen Karcsi, hogy ilyen gyorsan megosztottad ismét a legfrissebb adatokat.
Csak ilyen ügyesen gólyácskák. :)

Beck Éva

Névtelen írta...

Kedves Károly!

Nagyon örülök a legfrissebb híreknek gólyácskáinkról. Bár a többiek is Afrikában lennének már - a biztos telelő helyen. Halász hol járhat, milyen tempóban tud haladni?
Szeressék és óvják őket ott is annyira mint mi idehaza.

Üdv: Erzsi

Névtelen írta...

Megérkeztek. Innen már csak ide oda repkednek Picurék is? Erősödjenek, sokat repültek, ideje pihenniük. Mennyit fogynak le ennyi idő alatt? Súlyra gondolok.
Olyan furcsa, hogy Dalma még nemrég itt a kamera előtt, most meg egy világgal arrébb.

üdv
Heni

Névtelen írta...

Örülök, hogy lassan mindegyik megérkezik. Most már ha csádba vannak, megpihennek, mert nem kis utat tettek meg. Talán az idő is ott jobb és ráérnek tovább repülni.
Köszönöm Károly a kimeritő tájékoztatást, mert csak a mi gólyáink és reméljük nem történik velük semmi baj.
Údv. Mirjam

Kata írta...

Szia Karcsi! Annyira naprakészek vagyunk, hogy ez már tényleg túlkényeztetés :-)És eddig annyira szép minden (kopp-kopp)szinte félelmetesen szép! Én örülök, hogy Picurunk egy kicsit visszavett a tempóból, pihenni kell neki, hiszen még a tojáshéj a fenekén van:) lehet, hogy a papa üzent neki, hogy várja meg, mert igyexik utolérni őt! Várjuk a további ilyen jó híreket, és köszönet az eddigi mindenért :-) Kata.

Névtelen írta...

Szerencsés vagyok, hogy így kezdődhet a napom: - megnyitom a programot, amiben dolgozom - utána rákattintok a GÓLYANAPLÓ-ra - gyorsan átfutom a legújabb bejegyzéseket.
Szilvi

Névtelen írta...

A tudomány és technika csodája, hogy ilyen órási távolságból is követhetjük gólyáink és sok más madár útját.

N.Ilona írta...

Köszönjük a naprakész tájékoztatást kedves Károly. A gólyákért, mint fogadott gyermekeinkért aggódunk nap-mint nap. Soká jönnek majd vissza, nehéz lesz kivárni.
Károly! Bogyiszlón akár hányszor odakattintok, ott űl a fészken egy felnőtt gólya. Nem kellett volna már neki is elmenni? Mi lesz vele, ha jön a tél és nem lesz táplálék?
Üdv. N.Ilona

B.Beata írta...

A kép csak illusztráció oda is van írva, de lejjebb, ott az van 5 másodpercenként frissül, és ott tényleg van egy gólya.. :D

Névtelen írta...

Ha lesz egy pici időd ugye gondolsz ránk?!

Nagy Károly írta...

Sziasztok!

Az elmúlt két napban a jobb csípőízületem azt súgta, hogy ne üljek már 14 órát a gép előtt, ezért nem írtam esténként. Ma este, ha minden igaz, akkor már jelentkezem egy újabb beszámolóval. Közben történtek ám dolgok, úgyhogy lesz miről írni.

Üdv,
Karcsi

Névtelen írta...

Köszönöm Erzsinek, hogy megírta a lengyel gólyakamera honlapjának címét.Megnéztem , nagy élmény volt és jó volt látni, hogy Európában máshol is milyen szeretettel írnak,filmeket készítenek a gólyákról.
Üdvözlettel
Szitáné.

Beck Éva írta...

Kedves Karcsi.

Mielőbbi jobbulást Neked.

Türelemmel várom az újabb HírÖzönöket :)

Beck Éva

Névtelen írta...

Karcsi!
Jobbulást Neked! Türelmesek vagyunk és várunk.
Üdv. Szilvi

Névtelen írta...

Kedves Károly!

Mielőbbi jobbulást kívánok szeretettel.

Üdv:

Erzsi