2009. augusztus 31., hétfő

Goldenblog 2009 - díjátadó az Uszálystrandon, a gólyák nézőpontjából

Az elmúlt csütörtökön este átadták a hvg.hu által kitalált és bonyolított Goldenblog verseny idei díjait.

Mi is ott voltunk az öcsémmel, a magyar gólyák képviseletében.

Erről emlékezem meg röviden, ha már az a megtiszteltetés ért bennünket, hogy a magyar bloggerek krémjével találkozhattunk. ;-)

Az idei már az 5. Goldenblog volt, s ebben az évben is 10 meghatározott kategóriában választottak győzteseket.

A verseny egyre élesebb a hazai blogok legfőbb megmérettetésén (frászt, az igazi megmérettetés az éveken át tartó látogatói érdeklődés, kommentelés stb. sicc!). Az idén már több ezer jelölés (nevezés) volt a Goldenblogon, és sok ezer szavazat egyes kategóriákban.

Sok helyen és sokféleképpen beszámoltak az idei eredményekről és a díjátadóról is, így részletesebb elemzésre nem vállalkozom (nem is tudnék). Maradok pár személyes élmény (gólyás szemszögből) és fotó megosztásánál. (A bejegyzés végén linkek, pár mások által lejegyzett vagy videózott beszámolóhoz.)

Az egyes kategóriák első helyezettjei:
Ezúton is gratulálunk mindannyiuknak!

Mivel a Nagyhalászi Gólyanapló a Hírblogok között került nevezésre, így teljesen esélytelen volt bármilyen elismerésre, de érdekes módon bekerült a 90-es mezőnybe.

Itt kell megemlítsem, hogy véleményem szerint a hazai blogok lassacskán kinövik ezt a 10 kategóriát, s a jövőben nem lenne rossz pl. egy természeti értékekkel foglalkozó kategória létrehozása sem. Remélem veszik a lapot, akiknek venniük kell! ;-)

Az áprilisban útjára indított, s azóta több mint 600 twittet (rövid bejegyzések, max. 140 karakterben) megeresztő @HungarianStorks twitter oldalam első helyezett lett, az idén először meghirdetett Goldenblog Twitter-versenyben. Erről korábban már írtam: Sétarepülést nyertek a magyar gólyák

Emiatt vehettünk részt öcsémmel (Zsolttal) a bloggerkrém összejövetelén.

Idézet a hvg.hu oldaláról: "Az idén indított Twitter-különdíjat egy meglepetésbefutó, a magyar gólyákról beszámoló @HungarianStorks csapata nyerte."

A díjátadót levezénylő Popdarálós Bűdi Szilárd (vagy legalábbis annak véltem), valami ilyesmivel vezette fel díjunkat: "... a győztesek biztosan egy teljesen eszement társaság..." de erre pontosan már nem emlékszem. Gondolom neki is furcsa volt, hogy a gólyák miről kelepelnek. ;-)

Jöjjenek a fotók.

Gólya a Váci utcában
A díjátadó előtti séta során láttuk meg ezt az exkluzív kirakatot. Az üvegre fóliázott fotó nagyon élethű volt. Természetesen még ott a helyszínen feltöltöttem a @HungarianStorks twitter oldalára. ;-)
Nem volt rossz a háttér. :-)

Traccsparty a díjátadó előtt

Fények - medence, Budai vár és Lánchíd. Kell ennél szebb? Kicsit már gejl? :-D

A Gasztroblog kategória győztese: a Malackaraj

Mivel nem használtam vakut, ezért a képek jelentős részén bemozdultak a mozgásban lévő szereplők. Itt éppen a Fotóblog kategória győztese (BestofSemmi) veszi át nyereményét. ;-)

Itt éppen a magyar gólyák díjait veszem át.
Utána megköszöntem, a gólyák nevében. ;-)

A végső győztes, a Szertár blog működtetője: Zsiros László Róbert

A menü: mindent bele hamburger és hot-dog

Amikor már elhagytuk az Uszálystrandot (jobbra Zsolt, balra...)
Az úszógumira nekem most nincs szükségem. :-D

További fotók a Picasa oldalamon. >>

Sajnos mivel előttünk még hosszú út állt (elindultunk a gólyák után), ezért a medencébe ugrálós részről lemaradtunk. :-(

Mindenesetre megismerkedtünk néhány érdekes bloggerrel, s reméljük szereztünk pár újabb barátot gólyáinknak!

A díjaink a következők voltak:
  • 3 személyes sétarepülés a Wiwair jóvoltából;
  • pálinka csomag a Zsindelyes Pálinkafőzde felajánlásában;
  • egy láda sörválogatás, a Turulcsiripes Tóth Benedektől, akiről nem mellesleg kiderült, hogy madarász vér is csörgedezik ereiben (rokoni szálakkal);
  • és 5 HVG könyv, főként internetes témákkal.
Köszönjük!

A sétarepülés során Afrika felé vesszük az irányt, közben olvasgatunk és pálinkát kortyolgatunk, sörrel kísérve. Tavasszal jövünk csak vissza, együtt gólyáinkkal. :-D

Komolyra véve a billentyűzetet, terveink szerint a Dunakeszi reptérről indulva, a Dunakanyar felé repülve, az érintett települések gólyafészkeit is megtekintjük madártávlatból. Ha lehetséges, akkor erről élőben a Twitteren is közvetítek, s fotókat is készítünk a meglátogatott fészkekről.

Reméljük, hogy mindez sikerül majd!


Beszámolók a díjátadóról:

1 megjegyzés:

Jutka írta...

Szia Karcsi!
De jó volt olvasni ezt a bejegyzésed is! Már előre kíváncsi vagyok a madártávlatból készítendő fotókra! Azt a söritalt meg inkább a földetérés utánra tartogassátok, mert még beremeg a kezetek a fényképezéskor... ;-)