2009. július 19., vasárnap

Sétarepülést nyertek a magyar gólyák

A magyar gólyák lettek a befutók a Goldenblog 2009. évi Twitter-versenyén, s fődíjként nyertek egy sétarepülést.

A nyereményre mondhatjuk, hogy stílszerű és kommunikációs szempontból ütős. :-)

Az eredménynek örülhetünk, hiszen egy újabb közösséget sikerült megnyerni a gólyáknak, s ez által a gólyavédelem ügyének. Persze a népszerűség mögött ott van az a 1,5 millió látogató, akik az elmúlt egy évben gólyakameráinkat figyelték (120 országból), s az a sok száz önkéntesünk, akik a gólyákat megfigyelik, megszámolják szerte az országban, s adataikat és fotóikat feltöltik a gólyafészek adatbázisba.

Elmondható, hogy egy új és egyre növekvő közösséget sikerült elérnünk gólyás híreinkkel, melyre a jövőben is építhetünk, ha népszerűsíteni szeretnénk a gólyákat, a gólyavédelmet és általában a madárvédelemmel kapcsolatos programokat.

Mindenkinek köszönjük a szavazatokat, s gratulálunk a verseny további helyezettjeinek!

Időközben a HungarianStorks twitterén 489 rövid hírt közöltem, s 147 csiripelő követőnk van.


Részletesebb információk a versenyről és a Twitterről, a gólyák szemszögéből:

Július 5-én már megemlékeztem a Goldenblog versenyéről (Twitter-verseny – a magyar gólyák is esélyesek?), melyen az április óta írott, gólyás rövid híreinket megjelenítő mikroblogunk bekerült a zsűri által kiválasztott 30 közé. A harminc kiválasztottra adhatta le voksát minden olyan twitterező, aki 2009. július 01. előtt megírta első csiripelését.

Tudom, hogy hazánkban egyelőre az emberek többségének kínaiul hangzottak fenti soraim. :-)
Ma még sokak számára ismeretlen a Twitter, de mint egyszerű és újszerű, s a világ egyes részein egyre népszerűbb internetes kommunikációs lehetőség, ezt is kipróbáltam a gólyák népszerűsítésére. Elsősorban a magyar twitterezőknek szerettem volna rövid, friss és érdekes információkat közölni, s nem utolsó sorban a Gólyanapló olvasóinak is, hiszen a megjelenő rövid bejegyzések itt a jobb oldali sávban is olvashatóak.

Ma még, egyes információk szerint, csak mintegy 5000 magyar felhasználója van a twitternek, de ez a szám napról napra növekszik. Lehet, hogy ennél már jóval többen vannak, mire ez a bejegyzés megjelenik.

A lényeg, hogy 2000 hazánkban élőből jelenleg csak 1 vesz részt tevékenyen, de sokkal többen olvassák, hála a twitter számtalan külső fejlesztőjének köszönhető egyéb alkalmazásnak.

Az idei versennyel kapcsolatban mindenképpen megemlítendő, hogy a rendszer nemzetközi volta miatt, külföldön élőkhöz is eljutnak rövid csiripeléseink (így nevezik a rövid bejegyzéseket), amit esetünkben kelepeléseknek nevezünk. :-)

Mivel csupán két és fél hónapja vagyunk jelen a Twitteren, ezért túl sok követőnk még nem volt, s emiatt talán sok esélyünk sem, hogy megnyerjük a szavazást. Érdekes módon mégis szép számmal kezdtek érkezni a szavazatok a magyar gólyákra, s több külföldön élő magyar twitterező is elkezdett ránk voksolni (főként német nyelvterületen). Ami még inkább kellemes meglepetés volt, hogy többen közülük német és angol nyelven is arra bíztatták a felhasználókat, szavazzanak a HungarianStorks-ra a Goldenblog versenyében. :-)

Mi az a twitter?
Idézet a Wikipédia oldaláról: "A Twitter egy ismeretségi hálózat és mikroblog-szolgáltatás, mely lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy rövid bejegyzéseket vagy egymásnak szánt üzeneteket írjanak (formázatlan szövegként, maximum 140 karakter hosszúságban)…"
Akit bővebben is érdekel, az többet is megtudhat a Wikipédia oldalán. >>


További információk a versenyről:

Goldenblog Twitter Verseny nevezések és nyeremények >>

Twitterverseny 2009 – végeredmény >>

2 megjegyzés:

goldenblog írta...

Sziasztok!

Díjátadóval kapcsolatban kivel egyeztethetünk? Küldtök egy elérhetőséget a goldenblog@hvg.hu címre?

Nagy Károly írta...

Már küldtem is az e-mailt.