2014. július 4., péntek

Halász nyári szabadságon

A mai bejegyzés elsősorban azoknak lesz érdekes, akik régóta nem látták Halászt, mert esetleg napközben nincs idejük nézni az élő közvetítést, vagy azoknak, akik nagy Halász rajongók, s szívesen visszanézik azokat a perceket, amikor őkelme a fészekben méltóztatik tartózkodni.

Az alábbi 7 rövid videó talán már nekik is sok lesz. Vagy nem? :-D

Én sem nagyon nézem napközben a kamera oldalát, de ma láttam, hogy a nap nagy részében otthon volt, ezért a rajongók kedvéért délelőtt közelire állítottam a látószöget. ;-)

Mivel a Grafomán Gólyalesők fórumán mindig van valaki, aki egy-két érdekesebb képet feltölt, így napközben be-be néztem oda, s az időpontok alapján letöltöttem egy-két videót, amit este megvágtam, s már ment is fel a YouTube csatornámra. Ezeket láthatjátok az alábbiakban.

Egyébként Halász éli a magányos hímek életét, s ennek megfelelően igen jó bőrben van, nincs úgy lestrapálva, mint amikor 3-4 éhes szájat kell májustól etetni. Vadászgat, s ha otthon van, akkor lazul, kémleli az eget, s a közelben repkedő fajtársaknak kelepel és pózol. Jelzi, hogy itt még mindig ő a gazda.

Kémleli az eget, s a közelben repkedő fajtársaknak kelepel és pózol. Jelzi, hogy itt még mindig ő a gazda. ::: 2014.07.04. 13:50
Ebben a rövid videóban láthatjuk, amint Halász ülve elkezd köpetelni, majd felállva fejezi be, s később ki is dobja a fészekből az emészthetetlen maradványokból álló köpetét.

Halász tegnap este kilenc előtt rövid látogatást tett fészkébe, majd gyorsan távozott.



Közelire állítottam a kamera képet, hogy közelről is láthassátok amint Halász kelepel és pózol. :-)

A felvétel elején is látszik, hogy Halász félre fordítja a fejét, figyeli a felette repülő gólyát, s pózol és kelepel neki.

Halász az eget kémleli, s a fölötte repkedőknek jelzi, hogy ez itt az ő tulajdona.


Halász szokás szerint este kilenc után érkezett haza. Már világítanak a lámpák Nagyhalászban, s a kamera is hamarosan átvált fekete-fehérre.

6 megjegyzés:

Beck Éva/Bobojsza írta...

Köszönöm Karcsi a videókat.
Nem lehet ezt megunni ám :)
Megjegyezném a köpetet nem kidobta Halász hanem a fészek szélére dobta:)
Éva

Nagy Károly írta...

Azaz kidobta a fészekből. A széle nem számít. ;-)

Névtelen írta...

Szia Karcsi! Tojónak vélik a felette repkedőt. Miért nem engedi be? vagy még sem tojó lehet? Máshol fél nap pózolás után landol a hölgy, ha nem is marad, de beszáll a hímhez.

Heni

Névtelen írta...

Kedves Karcsi!

Köszönöm ezt a kiváló összeállítást.
Nagyon jó érzés volt ismét látni a mi Halászunkat. Kár, hogy ilyen ritkán látogatja meg a fészkét...
Kíváncsi lennék a véleményedre, hogy vajon miért nem talált még magának párt Halász?
Üdv: Ibolya

Unknown írta...

Köszönöm a videót. Halászból sohasem elég, ha lenne rá idő, és persze ő is otthon lenne, egész nap tudnám nézni, imádom ezt a gyönyörűséget. Annyira szeretném, ha nem magányosan kellene tölteni a napjait, találna egy szép, ifjú hölgyet. Olyan jó lenne, persze ez csak egy képzelet, elmondani, megmutatni neki, hogy milyen csodaszépek lettek a gyerekek.
Jutka mama

N.Ilona írta...

Köszönjük kedves Károly. Mindig örömmel látjuk Halászt, sőt lessük is, hogy mikor pihen a fészkén.Reméljük jövőre visszatér egy csinos gólyalánnyal és aggódva várhatjuk az utódokat.
Üdv.:N.Ilona