2012. május 11., péntek

Mikor érkezett meg Halász? Szerintem március 23-án.

Megint lassan egy hónap telt el az előző bejegyzés óta. De ne higgyétek, hogy nem foglalkoztam a Halász családdal! Hamarosan olyan hírrel jelentkezem, amilyen még nem volt Nagyhalászban. ;-)

Miután kellően felcsigáztam az olvasókat, most korábbi ígéretemhez híven, visszatérek a március 23-án történtekhez.

Sokan örömmel konstatálták, amikor Halász jó szokásához híven időben megérkezett, majd néhány nap múlva eltűnt, s csak 27-én került elő újra. Bár ekkor már sokan úgy gondolták, hogy 23-án nem Halász érkezett meg, s jó néhányan azt sem hitték, hogy 27-én ő érkezett vissza. Persze később, a pár jellegzetes viselkedése alapján (pl. egymás gyengéd „bogarászása”) már sokan kardoskodtak amellett, hogy a fészekben most kotló madarak Halász és Hajnal. De, hogy március végén is ők voltak-e? Amint azt korábban már számtalanszor említettem, ebben teljesen biztosak csak akkor lehetnénk, ha gólyáink valamilyen eltéveszthetetlen azonosítható jelölést viselnének (pl. gyűrű, műholdas jeladó stb.).

Nos, ezúttal leírom a saját véleményem. Szerintem március 23-án és az utána következő két napban Halász jelent meg időnként a fészekben. Bár biztos nem lehetek benne, de a kamera archívumában fellelhető képek alapján a megérkező gólyának hasonlóan „viharvert” csőre volt, mint az előző bejegyzésben közzétett fotóimon látható, melyek április 23-án készültek Halászról. Ennyi.

Az első pillanatok a megérkező gólyáról. Ekkor még csak 20 másodpercig volt a fészekben.
2012.03.23. 13:11
Egy óra és húsz perc múlva újra megjelent, s ekkor már közel egy percig produkálta magát a fészekben. Érdekes megfigyelni az érkező gólya árnyékát!
2012.03.23. 14:30-14:31
Az előző jelenet a kamera nagylátószögű képein.
2012.03.23. 14:30-14:31
Estefelé aztán már többször megjelent és hosszabban időzött a fészekben, de éjjelre nem maradt.
2012.03.23 18:10



Reményeink szerint hamarosan kikelnek a fiókák, a szavazás állása szerint a többség a jövő hét elejére tippeli az első kibújását. Persze nem a szavazás fogja ezt eldönteni, de a jövő héten valóban várható, hogy megreped a tojások burka.

Közben gondolom az is feltűnt sokaknak, hogy a Gólyanapló kinézete 4 év után teljesen átalakult. Mivel a blogspot meglévő sablonjait használtam, így sok munkám nem volt vele, csak a háttérképpel dobtam fel kicsit. Remélem, tetszik az új design! :-)

Mivel megígértem, hogy később megemlékezem a megérkezés „után következő kálváriáról” és a tojások érkezéséről is (Halász és Hajnal 5 tojáson kotlanak), így természetesen ezek sem maradnak majd el.

10 megjegyzés:

klari4 írta...

Kedves Karcsi!
Köszönöm az ismét nagyon élvezetes összefoglalódat!Miután azért követjük az éáletüket,nem baj ha ritkán is foglalod össze,a lényeg - megteszed és milyen jól! Az új design is tetszik nekem.Remélhetőleg az a dolog amivel gondolom mindnyájunkat felcsigáztál-rövid időn belül kiderül!
klari4

Wildcat írta...

Kedves Karcsi!
Jól sikerült az új design, nekem nagyon tetszik! :) Én is köszönöm az összefoglalót. További sikeres, jó munkát kívánok!

Kata írta...

Köszönöm Karcsi!
Érdeklődve várom a következő beszámolód. :)

Krisztina írta...

Kedves Karcsi,
nagyon-nagyon tetszik az új Gólyanapló és máris epekedve várom az "ilyen még nem volt Nagyhalászban" híreket! Bármi is az, biztos örömöt fog okozni sokunknak!
Várjuk jelentkezésed!
Köszönettel és üdvözlettel:
Krisztina

Amy's írta...

Karcsi mint mindig most is szuper jo osszefoglalot keszitettel , es ha nem is olyan surun keszitesz bejegyzest mint ahogy az esemenyek tortennek mi nem morgunk mert nagyon jol tudjuk ,hogy mennyi sok mas dolgod van.
Szuper jol nez ki a blog, nekem is ilyen blogom van a gyongyokre.
Az oldalam mar lyukas ugy totozom vajon mi lehet az "ilyen meg nem volt Nagyhalaszban" hir. Azt hiszem nem arrol van szo hogy egy gyurus baba erkezett vissza ,inkabb az hogy sokkal tobb golya van iden mint barmikor maskor:)
Kormeim mar nincsenek mi a csudat fogok ragcsalni ????

Jutka mama írta...

Köszönjük az összefoglalót, így pont került a mondat végére, hogy valóban Halász érkezett meg először. Boldog vagyok, hogy láthatom a fészekben zajló életet, azt a szeretetet, melyet tapasztalunk az ő életükben, imádják egymást, végtelenül gondoskodó szülők.

Nagy Károly írta...

Sziasztok!

Hamarosan jelentkezem a meglepetéssel. :-)

Addig is nézzétek meg a következő részt a megérkezés körüli történésekről.

Üdv,
Karcsi

Herb írta...

Élmény, mint mindig; köszönöm.

piszarendre írta...

Nagyon el csodálkoztam hogy milyen közel vannak a gólyák szinte meg tudnám fogni őket persze tudom hogy ezt nem szabad!! nagyon köszönöm azt hiszem mindenki nevében hogy ilyen közeli be állítást csináltak!köszönet érte további jó munkát és egészséget kívánok és persze kitartást:PISZÁR ENDRE/KÚNPESZÉR.

Aniko írta...

Koszonet a beszamolokert. Kivancsian varom a folytatast.:-))

Aniko

(2008 ota figyelem a nagyhalaszi kamerat....na, azert nem minden percben;-))