2012. május 29., kedd

Legyél Te is a Gólyafesztivál szervezője!


A mai bejegyzéssel a Gólyafesztivál szervezésébe szeretném bevonni a kedves olvasókat. Nem kell megijedni, mert nem arról van szó, hogy lepasszolnám a szervezés minden nyűgét, s intézz nekünk emelőkosaras gépjárművet a gólyák gyűrűzéséhez vagy forgalomirányítóként segítsd a munkánkat. Arra sem kérlek, hogy kitaláld és szervezd meg helyettünk a programokat vagy plakátozd tele a városod.

Akkor miben tudsz segíteni? – Az alábbiakban adok néhány ötletet. ;-)

Internetes kampány

Mivel Halászék a webkamerának köszönhetik ismertségüket, így kézenfekvő, hogy a Gólyafesztivál szervezésében is fontos szerepet szánunk az internetnek.

  • Az első lépés, hogy hívd fel ismerőseid figyelmét a nagyhalászi gólyakamerára! Ha oda már eljutott, akkor biztosan értesülni fog a Gólyafesztiválról is, hiszen a kameraképen ott látható a logó, alatta pedig a link a Gólyanapló megfelelő oldalára.
  • Manapság „mindenki ott van a Facebook-on”, talán Te is. Ha igen, lájkold a fesztivál oldalát! Így ismerőseid értesülnek róla, hogy egy jó kis gólyás program lesz Nagyhalászban. A Gólyanapló jobb oldali sávjának felső traktusában talán észrevetted már a Facebook oldalra utaló logót? Elég nehéz nem észrevenni. :-)
  • Ha már Facebook, akkor azzal is segítheted munkánkat, hogy nemcsak lájkolod az oldalunkat, s az ott közzétett híreket, képeket és egyéb információkat, hanem részvételi szándékodat jelzed az Eseményeknél. >>
  • Ha igazán elszánt segítőnk lennél, akkor a fesztiválig viselhetnéd virtuális kitűzőnket (PicBadge), amit itt érhetsz el. >>
  • Ha Twitterezel, akkor ajánlom @HungarianStorks követését, mert ott is megosztom rendezvényünk fontosabb infóit!

Most (2012. május 29. 23:50) így néz ki a Nagyhalászi Gólyafesztivál Facebook oldalának fejléce. Remélem, hogy hamarosan több Rajongója lesz! ;-)
A PicBadges oldal néhány perccel létrehozása után.
Talán néhányan majd viselitek virtuális kitűzőnket? Remélem! :-)


Pályázati felhívások és jelentkezések a közösségi programokra

Az internetes kampány mellett itt személyes varázsoddal is közreműködhetsz!
  • Remélem, hogy sokan már megkeresték az általuk ismert óvodákat és iskolákat, s figyelmükbe ajánlották pályázati felhívásainkat (rajzpályázat; irodalmi pályázat; mese-, vers- és prózamondó verseny)! Ha még nem, akkor itt a lehetőség. ;-)
  • Különösen fontos, hogy mielőbb értesüljenek ezekről, mert elég rövidek a határidők, s hamarosan itt a vakáció ideje is. A fesztivál oldaláról minden felhívás letölthető. >>
  • Bár megyénk (Szabolcs-Szatmár-Bereg) mintegy 200 oktatási intézményét (óvodák, általános- és középiskolák) értesítettem e-mail üzenetben a felhívásokról, de ennek ellenére számos iskolát személyesen is fel fogok keresni, mert a személyes találkozó ez esetben mégiscsak hatékonyabb lehet.
  • A pályázati felhívások mellett figyelmet érdemelnek azok a közösségi programjaink, melyekre szintén jelentkezni kell (Gólyás Ki-Mit-Tud? és ügyességi vetélkedő; Gólyafészek látogató akadályverseny). Ezek ismertetői is letölthetőek! >>

A Gólyafesztivál letölthető meghívóját és előzetes programját megtalálod az „I. Nagyhalászi Gólyafesztivál” menüpontban!
Különösen fontos, hogy az elkövetkező napokban a lehető legtöbb helyre eljussanak pályázati felhívásaink és a közösségi programok információs lapjai! Ezek is megtalálhatóak az „I. Nagyhalászi Gólyafesztivál” menüpontban.

Előre is köszönetemet fejezem ki minden kedves fesztiválszervező önkéntesünknek!

Persze a fentieken kívül azzal járulhatsz hozzá leginkább a fesztivál sikeréhez, ha eljössz és részt veszel az érdekes programokon, s élvezed a gólyák és a gólyakedvelők közelségét!

Téged is vár Nagyhalász és a Halász család!


Nincsenek megjegyzések: