2008. június 16., hétfő

Esőzések és vasárnapi nyúlvacsora

Az elmúlt hét második fele az esőzések, a médiaszereplések és a sok-sok látogató jegyében telt a nagyhalászi „webkamerás gólyák” életében. Ebből a fiókák és szüleik csak az előbbit érzékelték, de azt rendszeresen. Szerencsére a több napos esőt és hideget átvészelték a fiatalok, de péntek estére már igencsak átázott volt a fészek és lakói is.

Áztak-fáztak gólyáink, de szerencsésen átvészelték ezt is.
2008. június 13.

A tollászkodás művészetét már ebben a korban meg kell tanulni.
2008. június 13. 18:15

Etetéskor körben helyezkednek el, mint egy nagy csokor virág.
2008. június 16. 19:28

Reggelinél együtt a család. Hat gólya igazán szép látvány egy gólyafészekben.
2008. június 14. 06:08

Délutáni közös pihenés a mamával és egy kis szárny-nyújtóztatás.
2008. június 14. 16:06

Vasárnapra kicsit javult az idő, s a média érdeklődése és a webkamera látogatóinak száma is kissé csökkent, de azért még vasárnapra is jutott TV szereplés, annak ellenére, hogy elvileg a koraesti RTL Klub híradóban a tápiógyörgyei Gólya Roadshow miatt nem a halászi gólyák voltak a főszereplők. A riport felvezetésében és a helyszíni tudósítás elején mégis a nagyhalászi gólyákat emlegették, aminek hatására ezen a napon is volt 12100 látogatónk.

Az RTL Klub oldalán megtekinthető az egész tudósítás anyaga. >>
Természetesen az adás nem fekete-fehér volt. :-)

Vasárnap délutánra is akadt érdekes megfigyelnivaló a fészekben, ami kisebb vitát váltott ki a Grafomán Gólyalesők fórumán, hiszen a webkamera képén látható volt, amint a fiókák jó néhány percig egy kisebb emlőst próbáltak megszerezni egymástól, kiadós vacsora gyanánt. Sokan azt gondolták, hogy egy kis macska volt az áldozat. Azt biztosan megfigyelték, hogy nem pocok vagy vakond, mert annál jóval nagyobb volt a zsákmány. Az archívumból előkerítettem a képeket, s ez alapján bizonyossá vált, hogy egy apró mezei nyulat hoztak a szülők vacsorára.
Persze a képeken már a szülők által kicsit előemésztett, eléggé csapzott állapotú nyulacska, nemigen hasonlít a kis szőrpamacsként ismert állatra, de a fülei alapján kivehető, hogy nem egy kis cicát nyelt el az egyik nagybendőjű gólyafióka.

A kisnyúl elfogyasztásának kezdeti pillanatai.
2008. június 15. 16:30

A kisnyúl lenyelésének utolsó pillanatai.
2008. június 15. 16:31

3 megjegyzés:

klari4 írta...

Köszönöm ezt az élményt!Mióta rátaláltam az oldalra-3 napja-egész nap be van kapcsolva a gép és ezen az oldalon.Ahogy jövök-megyek mindig rápillantok.

Nagy Károly írta...

Kedves Klári!

Akkor három napja a nagyhalászi Gólya TV van műsoron?
Itt legalább nincsenek reklámok. :-)

BéDéKá írta...

szenzációs képek. meg tanulságosak is, hogy a gólyék "széplelkűsége" felől ne legyenek illúzióink: ragadozók a javából.