2015. március 21., szombat

Mindenhol a gólyáinkról beszélnek!

Az elmúlt hetekben lépten-nyomon gólyás hírekbe botlott az ember, s különösen gyakran hallhattunk jeladós gólyáinkról. Nem is csoda, hiszen a tavasszal együtt őket is mindenki hazavárja.

Kedden Németh Lajos a TV2 esti időjárás előrejelzésében is részletesen beszélt Veca és Varbó helyzetéről. Azért ez nem semmi! :-)

Itt visszanézhető az említett időjárásjelentés. >>

"Marad a napos idő", Varbó és Veca pedig Törökországban járnak.
Forrás: TV2

A nemzeti ünnepen az M1 televízió "Magyarország, szeretlek!" című műsorában Picurról tettek fel kérdést. Azért ez sem semmi! :-)

"A látványos és szórakoztató show-műsorban művészek, sportolók, hírességek mérik össze tudásukat Magyarország kultúrájáról, történelméről és hagyományairól."

A Picurral kapcsolatos kérdés a 40. perc körül látható. >>

Kérdés az M1 "Magyarország, szeretlek!" című műsorában:
Hány kilométeres utat járt be Picur, amíg elérte téli lakhelyét?

Forrás: mediaklikk.hu

Picurról egyébként az MME Madártávlat című folyóiratának 2015. tavaszi számában jelent meg nyomtatásban egy cikk, "Picurt Dél-Afrikában fotózták!" címmel.

A Madártávlat tavaszi számában Picurról megjelent cikk.

Kedden a Nyíregyházi Főiskola könyvtárában rendszeresen megrendezésre kerülő Teadélután programja is a jeladós madarainkkal foglalkozott, ahol gólyáink történetei vitték a prímet. :-)

"Madaras teadélután" címmel jelent meg ez a kép a Kelet-Magyarország napilapban, a következő szöveggel: A ragadozó madarakról és gólyákról tartott előadást Nagy Károly, a Magyar Madártani- és Természetvédelmi Egyesület munkatársa kedden a Nyíregyházi Főiskolán.
Forrás: Kelet-Magyarország, Fotó: Sipeki Péter

8 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon várom már haza a bekamerázott fészkek lakóit is!!

Névtelen írta...

Kedves Karcsi!

Nagyhalász bevonult a "történelembe".
Nektek köszönhetően!:)

B.Beata írta...

Picur a celebgólya! :)

Névtelen írta...

Kíváncsi volnék, mi történhetett Varbóval.Márc.17.-óta nem kaptunk új pozíciót róla a SAT-on.Pedig néhány nappal ezelőtt még ő járt elöl Törökországban, Veca előtt. Üdv.Szitáné.

Névtelen írta...

Kedves Karcsi, remeljuk ez minden segiteni fog, hogy az emberek okosabban viselkedjenek a golyak es minden elolenyhez. Koszonet mindenert. Marika (Kassa)

Tiszt. Szitáne, friss híreket olvashat az eszakigyolyahir web oldalon nap mint nap haza vonulokrol.

Nagy Károly írta...

Igen, az Északi Gólyahírre naponta akár több hírt is írunk, s ebben a cikkben Varbóról is szólunk: http://eszakigolyahir.hu/content/europa-veca-jelados-golyaink-kozul-elsokent-erte-el-az-oreg-kontinenst

Üdv,
Karcsi

mogyoro írta...

Nahát! Milyen büszkeség ilyen híres gólyáknak híres mentorának ismerősének lenni :D Egyik ámulatból esek a másikba: Gratula Karcsi! Mint szokás mondani ez nélküled nem jött volna létre :)

Kata írta...

öröm, és hatalmas várakozás, nem könnyű napok ezek.....Kata.