2013. július 22., hétfő

Mindhárman kirepültek és szorgalmasan edzenek a nagy útra

Alig egy hete történt meg az első kirepülés (07.16.), hétfőn reggel (07.22.) pedig már minden kommunikációs csatornán (Facebook, SMS, e-mail) érkeztek hozzám a gólyafigyelők értesítései: reggel 8 után üres lett a fészek, s először látták, hogy egymás után mindhárom fiatal elhagyta a fészket.

Aztán kedd hajnalban Nagyné Éva hozzászólásában jelezte, hogy: "Vissza lehet nézni a 2013.07.22.-i kamerának a képét? Időpont: 05:22:50-05:23:10-ig. Szerintem ebben az időpontban már üres volt egyszer a fészek. Sajnos nem tudtam menteni és előzményeimben sem találtam meg."

Visszanéztem, s valóban már hajnalban mindhárman kirepültek, így ennek megfelelően módosítottam a bejegyzés további részét is. Köszönjük az infót Nagyné Évának! :-)

05:20:23-kor elrepült az első, majd 05:21:20-kor a második, s végül 05:23:02-kor a harmadik fiatal is elhagyta a fészket. Fél perc múlva ketten visszajöttek, így sokáig nem maradt üres a fészek. Aztán a nap további részében már ki-be repkedtek, de az etetésre mindig visszajöttek. :-)

Az alábbi videók közül az első a nagy eseményt örökítette meg, a második a reggel 8 óra utáni kirepüléseket, a harmadik 20 perces videóban két etetés és sok-sok ki-be repülés is látható. Igazán forgalmas lett a légtér a templomtorony környékén, a fiatalok szorgalmasan edzenek az előttük álló hosszú útra. Igazi rajongóknak mindhárom kötelező darab! ;-)





6 megjegyzés:

Beck Éva/Bobojsza írta...

Karcsi, hatalmas köszönet, gyönyörű volt így végignézni, az üres fészek látványa örömmel töltött, és elszomorított:-)

Névtelen írta...

Kedves Karcsi!

Köszönöm szépen...

yokas

Névtelen írta...

Szia Karcsi! Szuper jó volt látni őket, ahogy egyre bátrabban repkedtek ki :-). Eléggé nagy úr az éhes begyecske, rögtön elébe mentek a szülőnek, amint meglátták. Roppant okosak ezek a madarak, tudják hogy mivel vegyék rá a fiókákat egy kis röpködésre.

Heni

Vica írta...

Kedves Karcsi!
Vissza lehet nézni a 2013.07.22.-i kamerának a képét?Időpont:05:22:50-05:23:10-ig.Szerintem ebben az időpontban már üres volt egyszer a fészek.Sajnos nem tudtam menteni és előzményeimben sem talástam meg.
Köszönettel egy kiváncsi gólyaleső:Nagyné Éva,email:neva48@gmail.com.

Nagy Károly írta...

Kedves Nagyné Éva!

Köszönöm a jelzést! Visszanéztem, s valóban 05:23:02-kor kirepült a harmadik is. Ennek megfelelően módosítom a bejegyzést is. :-)

Üdv,
Karcsi

Judy írta...

Nagyon élvezetesek a videók! Köszi :-)