2013. július 18., csütörtök

Kirepülés és névadás Dejtáron

Kedden (2013. július 16.) nemcsak az egyik Halász gyerek tette meg első köreit a két hónapon át biztonságot nyújtó fészek körül, hanem a dejtári községháza kéményén lévő fészekben cseperedő gólyafiókák egyike is.

Remélem, hogy a Gólyanapló legtöbb olvasójának nem kell bemutatnom a május 21. óta Dejtáron működő kameránkat és a községháza kéményén lévő fészekben cseperedő 4 gólyafiókát! Ha mégis vannak, akik nem ismerik a kamera kihelyezésének történetét, azoknak ajánlom május 22-én írt bejegyzésemet a Madárszámlálók blogról: Új gólyakamera Dejtáron és rejtélyes éjszakai látogató Kazáron >>

Miután a múlt pénteken (2013. július 12.) Papp Ferenc kollégám meggyűrűzte a 4 dejtári fiókát, úgy döntöttünk, hogy nekik is legyen nevük, mielőtt végleg elhagynák a fészket. Kollégáim péntekig tartó szavazást indítottak az MME Facebook oldalán. Szavazni itt lehet (ha be vagy lépve a Facebookra!) >>

Az alábbiakban látható első videóban a HN30-as gyűrűvel rendelkező fióka első kirepülése is látható (08:46:55-kor repült ki), a második videóban pedig további két repülése látható (9:01:00-kor másodszor és 09:04:24-kor harmadszor is elhagyta a fészket, s a nap további részében is rendszeresen repkedett).

Tegnap egyébként a HN31, ma pedig már a HN28 is kirepült. Már csak a HN29-re kell várni. :-)



HN28 - Ma már ő is kirepült.
HN29 - Ő még nem tette meg az első köröket.
HN30 - 3 nappal a nagy ugrás előtt
HN31 - Tegnap ő is kipróbálta azt, amitől madár a madár. Na jó, vannak pingvinek, struccok és még páran, akik máshogy gondolják. :-)
HN28 - Kukucskáló
HN30 - A legbátrabb, a második repülése előtt könnyített magán. :-)
HN30 - Komoly és büszke :-)

3 megjegyzés:

klari4 írta...

Jó lett volna szavazni de az FBn ez a feliratjelenik meg :
Parse error: syntax error, unexpected T_ECHO in /home/polls/public_html/polls_v2/includes/index.php on line 118

klari4 GG

Nagy Károly írta...

Sajnos nem túl jó az a Facebook-os szavazó alkalmazás. Mivel nem én csináltam, így arról sem tudok nyilatkozni, hogy ez miképpen működik.

Nagy Károly írta...

Most kipróbáltam, s működik.