2009. április 19., vasárnap

Fat Birder's Top 500 Birding Website – a 15. helyig jutottunk!

Régebbi olvasóink biztosan emlékeznek arra, hogy tavaly június elején webkameránk elnyerte az EarthCam TOP10-es díját. (Azóta látható a kamerakép alatt az EarthCam TOP10 logója.)

A tavalyi bejegyzés erről:
You're in the EarthCam Top 10! (2008. június 9.)


Akkor kíváncsiságból regisztráltam, hogy a világon webkamerával bemutatott látványosságok között milyen sikerre lehetnek képesek a nagyhalászi gólyáink. Ma már tudjuk, hogy 6 nap kellett a TOP10-be kerüléshez.

Két hete egy másik megmérettetés kedvéért regisztráltam a kamera oldalát a Fat Birder's Top 500 honlapon. Ezen a honlapon a madarakkal foglalkozó honlapok látogatottságát monitorozzák, azaz figyelik azok népszerűségét. Szerte a világból regisztrálnak ide madaras honlapokat, a terepmadarász portáloktól a madármegfigyelő túrákat szervező cégeket bemutató weblapokig.

Kíváncsi voltam, hogy a híresebbnél híresebb külföldi oldalak között, melyek szerteágazó témákkal, sok-sok aloldallal teszik vonzóvá magukat, mire képes az egyetlen oldalból álló nagyhalászi gólyakamera. Vajon bekerül-e egyáltalán a TOP500-ba?

Amikor mintegy 10 napja visszajelzett a Fat Birder’s adminisztrátora, hogy elfogadták a regisztrációnkat (ellenőrizték, hogy valóban madarakkal foglalkozik az oldal), akkor már a 99. helyen álltunk. Az elmúlt héten egyre feljebb kúszott, s szombatra felkerült a 15. helyre.



Mi ebből a tanulság?
Az egyik lehet az, hogy bármilyen tartalmas és sokféle témával rendelkezik egy madarakkal foglalkozó honlap, ha van rajta egy jó minőségű kamerás megfigyelést biztosító oldal, akkor az emberek sokkal többször fogják meglátogatni, mintha nincs ilyen. Tehát sokkal jobban szeretjük megfigyelni a madarak életét, mint olvasni róla. :-)

Út a 15. helyig - Fat Birder's Top 500 Birding Website.

7 megjegyzés:

Árpádné írta...

Csak gratulálni tudok és köszönjük, hogy figyelemmel kísérhetjük ezeket a csodálatos pillanatokat!
Sok sikert a további munkájához!

Anna írta...

Gratulálok! Én is figyeltem és nem hittem a szememnek...hogy ilyen hamar az "élre" kerültünk! Nézegettem a többit is - tényleg ez a legjobb, a közeli képével!
Nagyon jó érzés ez:) Köszönöm!

Lajos írta...

Szerbusztok!
Csatlakozok a hölgyekhez és gratulálok,további sok sikert valamint egészséget kívánok.
Lajos

Kelta írta...

Én is szeretnék gratulálni, szerintem jogosan került az oldal ilyen előkelő helyre. Csak így tovább! :)

Nagy Károly írta...

Köszönöm mindenkinek a gratulációkat!
Ez a hozzátok hasonló gólyakedvelő látogatóknak köszönhető!

Majd, ha valami nagyobb sajtókampányba is belevágunk, akkor fog az idén is meglódulni igazán a látogatottság.

Addig az igazi rajongók járnak erre. Szerencsére már ők sincsenek kevesen. :-)

Herb írta...

A magam részéről csak annyit: kb. 2 hete kaptam a linket, előtte nem ismertem ezt a blogot, a webkamerát, de azóta képes vagyok órákon keresztül bámulni a gólyákat, a háttérben a 2 lovat, de itt és most a gólyák sokkal érdkesebbek. ;)

Köszönöm az élményt!

Nagy Károly írta...

Kedves Herb!

Örülök, ha gólyafüggő lettél! :-)