2009. április 22., szerda

Születésnap és twitter

Egy éve kapcsoltuk rá az internetre a nagyhalászi gólyafészek kamerát.

Amikor elindítottuk, fontos célunk az volt, hogy sok emberhez közelebb hozzunk egy darabka természetet, megismertessük a gólyák életét és híveket szerezzünk a gólyavédelem ügyének.
Az elmúlt egy évben 575 ezer látogatója volt a kamerának és a gólyanaplónak, s a visszajelzések alapján sokaknak okozott örömet, hogy működik ez a gólyakameránk. Többen bekapcsolódtak a gólya-felmérésekbe, s jobban odafigyelnek a közelükben élő madarakra.

Minden látogatónknak köszönjük az érdeklődést, s további érdekes elkapott pillanatokat kívánunk!A gólyanapló rendszeres látogatóinak biztosan feltűnt, hogy néhány napja a jobb oldali sávban új funkciót építettem be, s ott rövid hírek jelennek meg a hazai gólyákról és gólyakamerákról.

Ezek az rövid bejegyzések a Storks of Hungary twitter oldalról származnak.

Mi az a twitter?
Idézet a Wikipédia oldaláról: "A Twitter egy ismeretségi hálózat és mikroblog-szolgáltatás, mely lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy rövid bejegyzéseket vagy egymásnak szánt üzeneteket írjanak (formázatlan szövegként, maximum 140 karakter hosszúságban)…"
Akit bővebben is érdekel, az többet is megtudhat a Wikipédia oldalán. >>

Mivel gyakran előfordul, hogy történik valami érdekes vagy meglepő a gólyakamerával megfigyelt fészkekben, vagy valami aktuális esemény a hazai gólyákkal kapcsolatban, de egy hosszú bejegyzés megírására nincs időm, ezért regisztráltam egy saját twitter oldalt a magyar gólyáknak.

A jövőben tehát érdemes figyelni ezeket a rövid bejegyzéseket a jobb oldali sávban. :-)

14 megjegyzés:

Lajos írta...

Szerbusztok!
Az egyéves évforduló alkalmából köszönet a sok élményért.Ezzel a twitter bloggal,meg szinte napra készek leszünk fészek ügyben!
A gólyáink felvidítják a napomat.
Boldog szülinapot.
Lajos

Árpádné írta...

Köszönjük!
Nekem is sok örömöt szereznek!:)

Anna írta...

Csatlakozom az előttem írókhoz, de lenne egy kérdésem: miért nem látjuk, hogy hány fok van éppen a fészeknél? Tavaly mindig láttuk, úgy jobban érzékelhettük, milyen lehet most "nekik". Nem lehetne most is kiírni?
Ha igen, előre is köszönöm!

Nagy Károly írta...

Kedves Anna!

Azért nem írjuk ki a kamera belső hőmérője által szolgáltatott adatot, mert sajnos több fokkal magasabb értéket mutat, mint a valós külső hőmérséklet. :-(

Anna írta...

Kedves Károly!
Azt eddig is(tavaly is) tudtuk, hogy a kamera belső hőmérsékletét látjuk, de tájékozódásul mégis jó volt...
Köszi, hogy válaszoltál!
Üdvözlettel: Anna

Nagy Károly írta...

Kedves Anna!

De az a baj, hogy tavaly csak pár fok különbséget mutatott a valóshoz képest, most meg néha 10 fokot is. Az már szerintem értelmetlenné teszi a használatát.

Nagy Károly írta...

Kedves Anna!

Kiraktam a hőmérsékletet, s Nagyhalászban "csak" kb. 5 fokkal magasabb értéket mutat, mint a külső levegő hőmérséklet. :-)
A zalaistvándi kamera esetében most éppen 30 fokot mutat, miközben ott még 20 fok sincs. :-)

Anna írta...

Köszi! Látom, hogy kint van. A különbség nyilván attól függ, mennyire süti a Nap, de ezt be lehet kalkulálni.
Még egyszer köszönöm!
Üdvözlettel: Anna

Nagy Károly írta...

Az a baj, hogy szerintem nem ez a baj, mert pl. a darányi kamerában egész jól működik. Attól félek, hogy egyszerűen csak selejtesek a szenzorok. Azokat meg csak úgy tudnánk megjavíttatni, ha leszednénk a kamerákat, s kiküldenénk Németországba a gyártóhoz.

Annyit meg nem ér a dolog.
Bár engem bosszant, mert fontos lenne a képek későbbi elemzései miatt is.

Anna írta...

Egyetértek. Isten ments, hogy leszereld! Nekem így, "kishibásan" is nagyon nagy élmény!
Üdv.:Anna

Névtelen írta...

Köszönet a lelkes munkáért és azért, hogy mindezt megosztjátok velünk! Csodavilágban élünk és hihetetlen, hogy mennyire nem értékeljük...
A legjobbakat kívánom nektek és persze gólyáinknak is!
Ági

Névtelen írta...

Köszönjük,hogy jól müködik a kamera örömmel figyeljük a gólyapár életét.Sok sikert kivánunk.

Zsuzsa írta...

Tavaly is figyelemmel kísértem gólyáinkat.Már izgalommal várom az utódokat.Sok sikert a munkátokhoz! A tanítványaimat is "gólyalesre" bíztatom.

Nagy Károly írta...

Kedves Zsuzsa!

"A tanítványaimat is "gólyalesre" bíztatom."

Köszönjük!