2008. július 9., szerda

Mikor repül ki az első fióka? Tippeljen Ön is!

Vajon még ma megteszi valamelyikük az első kört a fészek körül?

Ön szerint mikor történik meg a nagy esemény?

Figyelje meg a fiókák hatalmas ugrásait a tegnapi napon rögzített képeken, s tippelje meg, hogy mikor teszi meg az első kört a legbátrabb fiatal! Szavazni a mai napon lehet, 16 óra 00 percig.

Ebben az esetben azt számítjuk „igazi” repülésnek, ha a fióka legalább 4-5 méterre elhagyja a fészket, függetlenül attól, hogy a végén a fészekben landol-e vagy mondjuk a szomszéd ház kéményén.

Kérjük mindazokat, akik képeket is mentenek a kamera képeiből, hogy a megörökített kirepülésekről küldjenek képeket a montoring@mme.hu e-mail címre!
A legkorábbi kirepülést bizonyító felvételeket beküldőnek egy kisebb ajándékot fogok küldeni. :-)

Nappal gyakorolnak, éjjel pihennek.

A tegnapi nap talán legmagasabb szökkenése.

Ezek is szép próbálkozások voltak.

Az egyik szülő repülési bemutatója. :-)

6 megjegyzés:

Judy írta...

Szia Karcsi !
Én arra tippelek, hogy ma, vagy holnap, de pénteken is lehet, és a szombati nap sem esélytelen, de a vasárnap az biztos.
Naaaaaaa, én nyertem????? :))
Jólvanna, csak vicellődök kicsit. :)
Igaziból szeintem holnap.
Szép napot kívánok.

klari4 írta...

Egy újabb szép reggel!Ismét egy kis meglepetés a kukkolóknak!Moat aztán talán ideragadok a gfép elé,amíg meg nem történik az első igazo szárnybontogatás:

Névtelen írta...

Sziasztok!
Én is nagyon kiváncsian várom a az első iogazi repülést!

Valaki megmondja nekem hogyha kirepültek utánna még visszatérnek ebbe a fészekbe? és a webkaera meg fog szünni? nekem nagyon fognak hiányozni. :-(

Nagy Károly írta...

A kirepülés után még jó pár napig rendszeresen visszatérnek majd a fészekbe, s a szülők is ott etetik őket. Aztán egyik napról a másikra nem jönnek többé, s csatlakoznak valamelyik csapathoz, s készülődnek a nagy útra.

A webkamerát a nyár végén ideiglenesen leszereljük majd, s télen valami más éredekes madaras helyszínen fogjuk kihelyezni.

Természetesen márciusban újra visszahelyezzük a templomtoronyra, s a nagyhalászi gólyákat lehet majd figyelni a kamerán keresztül.

Nagy Károly írta...

3 órával meghosszabbítottam a tippelési időszakot, tehát 16:00-ig lehet tippelni. :-)

Névtelen írta...

Erről a szavazásról lemaradtam, de az az igazság, hogy ilyen hatalmas ugrások után én biztos voltam benne, hogy ma eljön a nagy pillanat. Legkésőbb holnap, és ez már fix.
(pusi)