2008. július 14., hétfő

Csucsor megtette az első köröket

Vasárnap reggel hét óra után megtörtént az, amire napok óta sokan vártunk. Az egyik fiatal megtette az első köröket a fészek körül. A fiókákat jól ismerők véleménye szerint Csucsor volt az a fióka, aki 105 másodpercig „távol” tartózkodott. :-)

A nagy esemény reggel 7 óra 12 perc 30 másodperc után történt meg, s Csucsor (a vastagnyakú) 7 óra 14 perc 15 másodperckor már újra a fészekben volt. Szerencsére nem maradtunk le az eseményről, mert a Grafomán Gólyalesők folyamatosan figyelik a fészket, s közülük Tami volt az, aki lementette a webkamera képeit a próbarepülés perceiről. Gratulálunk neki és egyúttal köszönet is illeti az éberségéért! Természetesen a megígért jutalmat – a gólyás kitűzőt – a mai napon postázom neki!

Ez volt az első repülés, s úgy tűnik, hogy egyelőre nem követik a többiek, mert a nap folyamán nem sikerült több hasonló „próbakört” megfigyelni.

Csucsor ma reggel megismételte a produkciót, igaz ma korábban tette. 5 óra 4 perckor indult el, s közel 3 percig rótta a köröket. Szerencsére Taminak köszönhetően erről sem maradtunk le. :-)


Így mutat a gólyás kitűző a kockás ingemen. :-)

Vasárnap délelőtt terepen voltam, s éppen útba esett Nagyhalász is. Pár percre megálltam a fészeknél, hátha sikerült megfigyelnem egy kirepülést. :-)
Már ekkor közel 30 Celsius fokot mutatott a hőmérő, s a fiataloknak nem nagyon volt kedvük repkedni. Azért pár fotót és néhány rövid videófelvételt készítettem, melyeket ezúttal közzéteszek.


Vigyázat! A forgalom zajai miatt érdemes a hangot levenni. :-)



Vigyázat! A forgalom zajai miatt érdemes a hangot levenni.
Bár a felvétel elején más hangok is hallhatóak. :-)

Kilenc óra után már meleg volt a repüléshez. :-)

Látható, hogy Csucsort miért is nevezzük "vastagnyakúnak". :-)

Kattintásra nagyobb méretben is megtekinthető! (1600*1200 pixel)

Kattintásra nagyobb méretben is megtekinthető! (1600*1200 pixel)

Kattintásra nagyobb méretben is megtekinthető! (1600*1200 pixel)

11 megjegyzés:

klari4 írta...

Szép regelt:A grafomán forumon már írtam,én mintha azt tapasztaltam volna,hogy tegnap 9.32 körül 3 volt a fészekben pár másodperc mulva a szemközti 2 kéményes ház irányából jött a 4.ik,de lehet tévedtem,mindenesetre nagyon jo hogy tami olyan szemfüles volt,mint pl,ma hajnalban is.Váro m mikor lesz elöször teljesen üres a fészek-mármint csak ideiglenesen.Az kár hogy hamarosan igazán azzá kell válnia,de hát ez az életrendje.

Nagy Károly írta...

Kedves Klári!

Megnéztem az említett időszakot az archivumban, s végig négyen voltak a fészekben. Az igaz, hogy volt pár pillanat, amikor az egyik fióka szinte teljesen kitakarta a másikat, ezért a létszám háromnak tűnhetett. :-)

klari4 írta...

Bocsi elirtam az időt nem fél 10 volt csak fél kilenc korul

Névtelen írta...

Nagyon köszönjük a beszámolót, igazán
szép felvételek! Gyorsan peregnek az események, mire észbe kapunk már üres is lesz a fészek! De ezer szerencse , hogy ilyen szép album őrzi a nagyhalászi gólyák életének minden pillanatát ! Mégegyszer köszönjük !

Évi írta...

Jaj de édesek, ahogyan figyelik a testvérüket, ahogy repülget! :)

Névtelen írta...

Karcsi, köszi a képeket, a kedvencem a vastagnyakú Csucsorka! ;) A videók is szuperek! Nem is beszélve arról a kockás ingen lévő kitűzőről... :) Gratulálok Tami!

Névtelen írta...

kirepültek ...

Évi írta...

Üres a fészek. :(
Már vissza sem jönnek? :(

Névtelen írta...

nem bírok névvel irni, szóval én vagyok a névtelen :)

visszajött 3 :)

Névtelen írta...

visszarepült a 4. is, újra teljes a csapat :)

Névtelen írta...

most csak Csalán van ott egyedül :)