2009. szeptember 10., csütörtök

Üres fészek, érdekes jelenetekkel

Ahogy korábban ígértem, időnként jelentkezem az ősz és a tél folyamán is rövid bejegyzésekkel, melyek természetesen a gólyákkal kapcsolatosak lesznek, még ha nem is minden esetben a nagyhalászi kamerás fészekről szólnak majd.

Mivel a kamerát még nem szereltük le, ezért most pár olyan animációt teszek közkincsé, melyeken gólyák ugyan már nem láthatóak, mégis érdekesek lehetnek a fészek kedvelői számára. Legalábbis remélem! ;-)

Felbátorodott albérlőkről, viharos pillanatokról, máshol nem látható fényjátékról, tűzről és napkeltéről tudósítanak az alábbi rövid animációk.

A verebek hamar birtokba vették a fészket.
(Kora reggel még volt gólya a fészekben.)
2009.08.25. 17:34 után

Délutáni vihar2009.08.29. 15:22 után

Fényjáték, a kamera lencséjének párásodása okozta fénytörésnek köszönhetően.2009.08.29. 23:26 után

Tűz és füstoszlop2009.08.31. 19:33 után

Napkelte2009.09.05. 05:00 után

A következő bejegyzésben július végén és augusztusban készített érdekes gólyafotókkal jelentkezem, melyeket néhány gólyakedvelő küldött, és pár saját, más gólyafészkeknél kattintott képet is közzé teszek majd. Addig is kövessétek a rövid gólyahíreket a Twitteren!

4 megjegyzés:

Judy írta...

Szia Karcsi!

Köszi az újabb bejegyzést, nagyon érdekesek a képek, a sok veréb tündéri, már belőlük ia nagyon kevés van sajnos. A fényjátéknak gyönyörű színei vannak, szép a napfelke is nagyon. Anti azért szólhatott volna, hogy egy vég szalonnával és egy veknivel tömörüljünk oda :-)

Judy

Nagy Károly írta...

"Anti azért szólhatott volna, hogy egy vég szalonnával és egy veknivel tömörüljünk oda :-)"

Csak a levágott száraz füvet égette, azon nem lehet szalonnát sütögetni.

De jövőre süthetünk szalonnát valahol errefelé. ;-)

Ágnes írta...

Szia Karcsi!
Olyan jó ismét látni a fészket, a madarakat! Néha be-be nézek a honlapra, hátha itt vannak még, pedig tudom, már régen elmentek, hiszen el kellett menniük. Nagyon szépek a képek, gratula!!!!! Jövőre, ha tehetem elmegyek és a helyszínen készítek képeket.

Ágnes írta...

Szia Karcsi! Csak jelzem: nézegetem a honlapot, visszanézem a régi képeket és szeretettel gondolok a madarakra. Köszi, hogy segítségeddel láthatom őket most is. :-)