2014. június 1., vasárnap

Keress fiókás fészkeket, fotózz és töltsd fel a gólyafészek adatbázisba! - Véget ért a GólyaMánia 3. feladata, s máris kezdődik a 4. forduló.

Éjfélkor lejárt a GólyaMánia játék 3. feladatának határideje. Erről beszélek: Mit tudsz a gólyákról és a Halász családról? >>

Máris kezdődik a 4. forduló! Most újra terepre kell menni a feladat teljesítéséhez. ;-)

Ennek címe majdnem mindent elmond a feladatról: 
Keress fiókás fészkeket, fotózz és töltsd fel a gólyafészek adatbázisba!

Részletek:
  • Keress meg olyan gólyafészkeket, melyekben vannak fiókák. Próbáld megszámolni a fiókákat!
  • Készíts néhány fotót minden fészekről, amelyen látszanak a fiókák is, de olyat is, amin a fészek és környezete látszik.
  • A megfigyeléseid adatait és a fotókat fel kell tölteni a gólyafészek adatbázisba! >>
  • Fontos, hogy a megfigyelési adatokat az egyes fészkek adatlapján a Megfigyelési adatok részhez töltsd fel! Semmiképpen se tölts fel adatot a Költési eredmények részhez! Utóbbit csak a kirepülések után szoktuk kitölteni, évente egy alkalommal, megadva a kirepülő fiókák számát is!
  • Figyelj arra is, hogy a fotókat jelenleg csak kis felbontásban lehet feltölteni! A feltölthető maximális képméret 1600*1200 pixel és 500 kilobájt (kB), de az ajánlott méret 800*600 pixel ill. 50-100 kilobájt közötti.
  • Ne tölts fel 3-4 fotónál többet egy-egy fészekről! Az utolsó feltöltött fotód olyan legyen, melyen a fészek és környezete is látszik!
A teljesítés igazolása, pontozás és határidő:
  • Ha teljesítetted a feladatot, akár egy fészeknél végzett megfigyelés adatainak és fotóinak feltöltésével is, akkor hozzászólás formájában jelezd itt a bejegyzés alján, hogy készen vagy a feladattal!
  • Valahogy így: település vagy települések neve ahol a fészkek vannak; hozzászóló megfigyelő neve (település, ahol él, hogy az eredmény táblázatba bekerülhessen); melyik fészkeket figyelted meg. Pl. Nagyhalász; Gipsz Jakab; 01., 02., 03., 06., 07. azonosítójú fészkek. - Minden fészeknek van egy 7 jegyű fészek-azonosító kódja, ami a fészkek adatlapján is látható. Ezeknek első 5 karaktere (számok, de 0-val is kezdődhetnek) a település KSH kódja, az utolsó kettő pedig a településen belül kapott sorszáma (az adatbázis a feltöltés sorrendjében rendelte a fészkekhez). Itt elegendő egy adott település esetén az utolsó két számjegyet megadni!
  • Pontozás: minden egyes fiókás fészek adatainak és fotóinak feltöltéséért 10 pontot kapsz, de maximum 10 fészekig, azaz 100 pontig. Persze 10 fészeknél többet is meglátogathatsz, s feltöltheted az adatokat és fotókat, de azokért már nem jár pont. :-)
  • A feladat teljesítésének határideje: 2014. június 15. 20:00
  • Fontos megjegyzés: június 6-13. között nem leszek elérhető, ezért a felmerülő kérdésekre sem tudok majd válaszolni!

S ne feledd, a GólyaMánia legtöbb pontot elérő játékosai a III. Nagyhalászi Gólyafesztiválon értékes ajándékokat kapnak! Erről további részletek hamarosan kiderülnek. ;-)

A 3. feladatot egyébként 13 résztvevő próbálta megoldani, s közülük 8 ért el legalább 20 pontot a maximális 34-ből. Az ő eredményük került be az eredmény táblába, ami a GólyaMánia oldalon megtekinthető. Ha kitöltötted az előző játék űrlapját, s szeretnéd tudni a helyes válaszokat, az alábbi táblázatban láthatod.

6 megjegyzés:

Luca írta...

Szia Karcsi!

Köszönöm, hogy kitetted a válaszokat! (arra emlékszem, hogy hiába néztem a wikipédiát a kanalas gém nekem nem volt egyértelmű...)
L

Nagy Károly írta...

Nyakukat előre, lábukat hátra nyújtva szállnak. ;-)

Luca írta...

így már világos ;-)

Luca írta...

Szia Karcsi!

Hozom az "eredményeimet", azokat is ideírom, ahol piciket nem találtam. :)

Balatonfenyves; Kósa Luca Kornélia (Budapest)
04 számú fészek (Kossuth.u.42) - egy felnőtt gólya
05 számú fészek (Kossuth. u.1.) - szerintem már nincs meg, fészektartót sem láttam, de nem mertem beírni, mert lehet, hogy csak nem vettem észre
02-es számú fészek (Nimród u.85.) - egy felnőtt gólya és három gólyafióka :)
03 számú fészek (Úttörő u.) - egy felnőtt gólya

Vácrátót
02 számú fészek (Szabadság út 28) - egy felnőtt gólya és három gólyafióka :)

Nagy Károly írta...

Kedves Luca!

20 pontot kapsz a két fiókás fészek adataiért és fotóiért, s 10 bónusz pontot a többi fészek adatért.

Üdv,
Karcsi

Luca írta...

Köszönöm! :)